Afganistan'da Türk koruma timine bombalı saldırı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de, bu sabah saatlerinde bomba yüklü intihar saldırısı düzenlendi.

Afganistan'da Türk koruma timine bombalı saldırı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de, bu sabah saatlerinde bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında 1 Türk vatandaşının şehit olduğu, 1 Türk vatandaşının da yaralandığı bildirildi. Kabil’de, Türkiye Büyükelçiliği ile yan yana olan İran Büyükelçiliği önünde bomba yüklü araçla gerçekleştirildiği belirtildi.

Afgan İçişleri Bakanlığı yetkilisi, ölen ve yaralanan şahısların Türk vatandaşı olduğunu söyledi. Afganistan'ın başkenti Kabil'de, bu sabah saatlerinde bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısı gerçekleştiğini ve bu saldırının Türk vatandaşlarının içinde bulunduğu aracın hedef alınarak gerçekleştirildiği belirtti. SaldırıTaliban'ın üslendiği iddia edildi.
GENEL KURMAYDAN AÇIKLAMA GELDİ
Genelkurmay Başkanlığı, Afganistan'ın başkenti Kabil'deki bombalı saldırıda 1 personelin şehit olduğunu, 1 personelin de yaralandığını duyurdu.

Resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Afganistan Türk Görev Kuvvet Komutanlığından, NATO'nun Afganistan'daki Kıdemli Sivil Temsilcisi Büyükelçi İsmail Aramaz'a tahsisli Koruma Timinin aracına, 26 Şubat 2015 günü Türkiye saati ile 05.45 sularında, başkent Kabil'de bomba yüklü bir araçla saldırıda bulunulmuştur. Olayda Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu bir personel şehit olmuş, bir personel de yaralanmıştır. Şehidimize Allah'tan rahmet diler, aile fertlerine, Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Türk Milletine başsağlığı dileriz" denildi. TALİBAN: HEDEF TÜRKLER DEĞİL AMERİKALILARDI

Afganistan’ın başkenti Kabil’de Türk konvoyuna gerçekleştirilen saldırıyı üstlenen Taliban, yaptığı açıklamada, saldırının hedefinin Türkler değil, Amerikalılar olduğunu belirtti.

Başkent Kabil’de yerel saatle 8.00 sıralarında aynı zamanda NATO temsilcisi olan Büyükelçi İsmail Aramaz’ın konvoydaki araçlarda yer almadığı bildirildi.

Olayı anlatan görgü tanıkları, sedan tipi bir aracın konvoydaki araçlardan birine çarparak patladığını ve sonrasında etrafın kara dumanlarla kaplandığını ifade etti. Saldırıyı üstlenen Taliban, yaptığı açıklamada, "Saldırının hedefi Türkler değil Amerikalılardı" ifadelerini kullandı.

İRAN'DAN KINAMA

İran Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'ın başkenti Kabil'de bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısını kınadı.Bakanlık SözcüMerziye Afham yaptığı açıklamada, "Nerede, hangi grup ve kişi tarafından yapıldığına bakılmadan her türlü terör eylemiyle mücadele edilmeli" dedi. İranlı Sözcü, "İlkeli bir şekilde, çifte standartlar ortaya koymadan terörizm ve radikalizmin üzerine gidilmeli" diye konuştu. Afham, Kabil'deki İran Büyükelçiliği'nin yakınında düzenlenen intihar saldırısında elçilik binasının ve çalışanlarının zarar görmediği belirtti. İranlı sözcünün basına gönderilen yazılı açıklamasında, Türkiye'nin ismi zikredilmedi. CHA
<< Önceki Haber Afganistan'da Türk koruma timine bombalı saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER