Bahamalar'da bir ilk

Türkiye'den yaklaşık 10 bin km uzaklıkta küçük ancak dünya çapında bir turizm merkezi olarak bilinen Bahama adalarında ilk kez Türk Günü düzenlendi.

Bahamalar'da bir ilk

Türki Amerikan Birliği Bahama Adaları'nda Türk günü düzenledi. Eski Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ın da aralarında bulunduğu, işadamları, milletvekilleri ve sivil toplum temsilcilerinden oluşan grup Bahamalar'da resmi olarak en üst seviyede karşılandı.

Türki Amerikan Birliği Güney Yakası Federasyonunun organize ettiği Türk Günü etkinliklerine Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bağımsız milletvekili İlhan İşbilen, işadamları ve ABD'deki Türk sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı.

Heyet bugüne kadar Türkiye ile resmi temsilcilik olarak bir ilişkisi bulunmayan Bahama adalarında en üst seviyede karşılandı.

Bahama Devlet başkanı, genel vali Marguerite Pindling Türk heyetinin ülkeyi ziyaretinden büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da resmi bir ilişki olmamasına rağmen kendilerine gösterilen üst düzey devlet karşılamasının büyük önem taşıdığını anlattı. Bahamalarda Türk günü etkinliği | Samanyolu Haber

Bahamalar'da çeşitli temaslarda bulunan heyet onuruna yine ülkeden bakanlar ve çok sayıda bürokratın katıldığı bir resepsiyon verildi. Resepsiyona ülkenin en önemli işadamlarından biri ev sahipliği yaparken, burada da iki ülke arasındaki sosyal ve ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi konusunda temenniler dile getirildi.

Resepsiyona katılan isimlerden biri olan  Dr. Cooper "Hizmet hareketi toplumu geliştiren ve kaynaştıran inisiyatiflerde bulunmayı ve başkalarını buna katmayı hedefliyor. bunun kazanılması için gereken yoğun eğitim ve öğretim de hizmet okullarında veriliyor. biz de önümüzdeki zamanlarda bu arkadaşlarla birlikte çalışmayı arzu ediyoruz." ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber Bahamalar'da bir ilk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER