Çizgi filmdeki detaydan 'küresel komplo' çıkarmayı başardılar

Mısır'da bir TV kanalı, Mısır ve Suriye'deki karışıklıkların ABD tarafından planlanıp uygulandığı 2001 yılında yayınlanmış ABD yapımı bir çizgi filme dayanarak iddia etti

Çizgi filmdeki detaydan 'küresel komplo' çıkarmayı başardılar

Mısır'da yayın yapan Al-Tahrir TV, Arap baharının ve Suriye'deki iç savaşın arkasında ABD olduğunu iddia etti ve bu iddiasına da çok ilginç bir kanıt gösterdi.

Spiker, dünyaca ünlü çizgi film serisi Simpsonlar'ın bundan 13 yıl önce yayınlanmış bir bölümünde Özgür Suriye Ordusu'nun bayrağının göründüğünü savunup, muhalifler tarafından kullanılan bu bayrağın yıllar önce ABD yapımı bir çizgi filme girdiği iddiasını dile getirdi, Arap dünyasında başlayan ayaklanmaların Batı ve ABD tarafından planlanıp uygulandığını ifade etti.

İddiaya konu olan çizgi film sahnesinde, Bart Simpson ve arkadaşları bazı yerleri bombalıyor ve kapısında şimdiki Özgür Suriye Ordusu bayrağını andıran bir simgenin bulunduğu araç havaya uçuyor.

İHVAN'I ŞEYTANLAŞTIRMAK İÇİN HER FIRSATI KULLANIYORLAR

İddia, zor durumda kalan her totaliter rejim gibi Mısır'ın da dış kaynaklı komplo teorilerini ve uçuk iddiaları haberleştirdiği yorumlarına yol açtı. Mısır halkının seçtiği Mursi yönetimini darbeyle deviren ordunun kontrolündeki medya organları, halkın algısını yönetmek ve Müslüman Kardeşler teşkilatını şeytanlaştırmak için buna benzer medya operasyonlarını sıklıkla kullanıyor. 

Yine her totaliter rejim gibi Mısır'daki darbe yönetimi de özellikle modası geçmiş iddiaları ve 'kullanışlı figürleri' Müslüman kardeşler üyelerini itibarsızlaştırmak için kullanmaktan çekinmiyor.


Öte yandan ÖSO bayrağı ile Simpsonlar'daki bayrak birbirine benzese de arasındaki farkı ortaya çıkaran bir nokta dikkatlerden kaçmadı. Çizgi filmdeki bayraktaki simgenin üzerindeki yıldızlar siyah renkteyken, Özgür Suriye Ordusu'nun bayrağı üzerindeki yıldızlar ise kırmızı renge sahip..

Çizgi film karesi:



ÖSO bayrağı:



<< Önceki Haber Çizgi filmdeki detaydan 'küresel komplo' çıkarmayı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER