IŞİD savaş uçağını düşürdü

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, IŞİD'in Rakka kenti yakınlarında Koalisyon Güçleri'ne ait bir savaş uçağı düşürdüğünü açıkladı.

IŞİD savaş uçağını düşürdü

IŞİD'e yakın internet sitesinde yer alan haberde, "ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait bir uçağın örgüt tarafından düşürüldüğü ve pilotunun esir alındığı" öne sürüldü. Haberde, pilotun Muaz el-Kesebise isimli Ürdün asıllı bir üsteğmen olduğu ifade edildi. Öte yandan görgü tanıkları, Rakka kentinin doğusundaki Rakka es-Semra köyünde bir uçağın irtifa kaybettiğini ve pilotun paraşütle atladığını dile getirdi. Suriyeli aktivist Ahmed Yasin ise ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait hedef alınan uçağın, kentin üzerinde alçak uçuş yaptığı sırada düşürüldüğünü söyledi.




IŞİD, Irak'ın en büyük petrol rafinerisinin bulunduğu Beyci kentinde El Fettah camii çevresine ilerleyen Irak askerlerini de pusuya düşürdü. Örgüt daha sonra operasyonun fotoğraflarını yayımladı. Pusuda orta ve hafif silahlarla hedef alınan askerler arasında en az 10 kişi hayatını kaybetti.


<< Önceki Haber IŞİD savaş uçağını düşürdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER