Provası böyleyse gerçeğini siz düşünün!

ABD Başkanı Barack Obama'nın yemin töreni öncesinde başkent Washington'da, gerçeğini aratmayan provalar yapıldı.

Provası böyleyse gerçeğini siz düşünün!

ABD'de yemin töreni hazırlıkları başladı. 6 Kasım'da yapılan başkanlık seçimlerini kazanan başkan Barack Obama, 21 Ocak'ta yemin ederek ikinci başkanlık dönemine başlayacak. Ancak Obama'dan önce onlar yemin ederek göreve başladı bile. 

Bütün dünyanın izleyeceği yemin töreninin kusursuz geçmesi için hummalı çalışmalar yapılıyor. Provalar için Başkan Obama'ya ve eşi Michelle'e benzeyen şahıslar seçildi. Obama'nın yemin törenine katılacak çocukları Sasha ve Malia'nın yerini, aynı yaşlardaki iki kız aldı.

Obama'nın yardımcısı Joe Biden ve eşinin de yer aldığı provadaysa Başkan ve yardımcısı, eşleriyle birlikte askeri bandonun geçiş törenini izledi.

Provalar kapsamında Beyaz Saray'a giden yollar trafiğe kapatıldı. Obama'nın kullanacağı güzergahta askeri geçit töreni ve konvoy hazırlıkları yapıldı.

ABD'de başkanlar 20 Ocak'ta yemin ederek görevlerine başlıyor. Ancak 20 Ocak'ın Pazar gününe denk gelmesi sebebiyle bu sene yemin töreni 21 Ocak'ta  yapılacak. Yemin törenini canlı izlemek için yaklaşık 1 milyon kişinin Beyaz Saray'a gitmesi bekleniyor.

<< Önceki Haber Provası böyleyse gerçeğini siz düşünün! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER