Uganda bu hizmeti konuşuyor

Gönüllüler hareketi, yurtdışındaki hizmetlerine bir yenisini daha ekledi.

Uganda bu hizmeti konuşuyor

Gönüllüler hareketi, yurtdışındaki hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Uganda’ya 120 dönüm arazi üzerine hastane, okul ve yurttan oluşan dev bir kompleks inşa etti. Devlet Başkanı Museveni, “Hastalar artık yurtdışına gitmeyecek” müjdesini verdi.

Dünyanın 113 ülkesinde adından sıkça söz ettiren Kimse Yok Mu Derneği, Uganda’da ülkenin en modern hastanesi ve okulunun açılışını gerçekleştirdi.

Bugün'ün haberine göre, Jinja şehrinde 120 dönüm arazi üzerine kurulu hastane, okul ve yurttan oluşan kompleksin açılışı, Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni tarafından yapıldı.

Açılışa Uganda Milli Eğitim Bakanı Jessica Alupo, Kimse Yok Mu Genel Müdürü Metin Çetiner ve çok sayıda üst düzey yetkili katıldı. Yüzlerce Ugandalı ve Türk vatandaşları tarafından karşılanan Devlet Başkanı Yoweri Museveni doktorlar ve personel ile tek tek tokalaşarak duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

CANI GÖNÜLDEN TEŞEKKÜR

Açılışta konuşan Yoweri Museveni, "Dünyanın bir ucu diyebileceğimiz Türkiye'den gelerek sağlık hizmetleri, eğitim ve yetimlere yönelik çalışmalarınızdan dolayı duyduğum memnuniyeti bildirmek istiyorum. Nil Hastanesi’nin burada yapılmış olması Uganda halkının daha iyi koşullarda sağlık hizmeti almalarına vesile olacaktır, yurt dışındaki hastanelere gitmesine gerek kalmayacak şekilde yapılması bizleri memnun etti” dedi.

FİZİK, KİMYA VE BİLGİSAYAR LABORATUVARI

Kompleks içindeki okul, 2734 m2 kapalı alana sahip fizik, kimya, bilgisayar laboratuvarı ve kütüphaneden oluşuyor. Museveni, bilgisayar sınıfında öğrenciler ve katılan misafirler ile hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. Kolbastı robot şovunu misafirlerle birlikte izledi.

10 DALDA UZMANLIK

Kim­se Yok Mu Ge­nel Mü­dü­rü Me­tin Çe­ti­ner, “Has­ta­ne­miz acil Ser­vis, anes­te­zi­yo­lo­ji, ge­nel cer­ra­hi, Ço­cuk has­ta­lık­la­rı, üro­lo­ji, ka­dın has­ta­lık­la­rı, do­ğum, göz, ağız, diş has­ta­lık­la­rı, rad­yo­lo­ji ve ai­le he­kim­li­ği branş­la­rın­da hiz­met ve­re­cek” diye konuştu.

HER YERDEN HASTA GELİYOR

Nil Hastanesi Başhekimi Dr. Necdet Kızılkaya, “Hastanemize Uganda'nın her bölgesinden hastalar geliyor, onlara hizmet etmek bizleri gerçekten çok mutlu ediyor. Uganda’da sağlık hizmetleri çok yetersiz. Devlet hastanelerindeki durum içler acısı. Çoğu hastanede hekim sıkıntısı var” dedi.
<< Önceki Haber Uganda bu hizmeti konuşuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER