Ülkede açlığın geldiği boyut tüyler ürpertiyor!

Suriye'nin başkenti Şam'ın çevresinde bazı bölgelerde yaşayanlar için yeni bir fetva yayınlandı. Açlık yaşanan bazı bölgelerde, hayatta kalabilmek için eşek,kedi ve köpek yenilebileceğini belirtildi

Ülkede açlığın geldiği boyut tüyler ürpertiyor!

Son günlerde Şam'ın güney mahallelerindeki camilerde yeni bir mesaj yankılanıyor. Normal koşullarda yenilmesi haram sayılan hayvanlar Şam'ın açlık tehdidi karşısındaki halkı tarafından yenebileceği söyleniyor. 

Din adamları mağdur halkın dinimizde yenilmesine izin verilmeyen haram olan eşek, kedi ve köpek etinin tüketilebileceğine dair bir fetva yayınladı.

Çoğunlukla muhaliflerin kontrolündeki stratejik önemi büyük olan bu bölgeler, Esed rejimi tarafından sürekli bombardıman altında. Bu yıkım ortamında halk, gıda ve diğer ihtiyaç maddelerine erişemiyor.

DÜNYA BU ÇIĞLIĞI DUYMALI

Din adamları bunun aynı zamanda bütün dünyanın duyması gereken bir yardım çığlığı olduğunu da söylüyor. 

Suriye'de iç savaş başladığından bu yana, benzer fetvalar en yoğun çatışmaların yaşandığı Humus ve Halep'te de yayınlanmıştı.

Yardım kuruluşları, ateş altındaki bölgelere gıda ve diğer ihtiyaç maddelerini ulaştırmaya, Suriye'nin kimyasal silah stoğunun yok edilmesi kadar öncelik verilmesini istiyor.

Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü Medecins Sans Frontieres'in başkanı Christopher Stokes, kimyasal silah denetçilerinin, gıda konvoylarının gitmesine izin verilmeyen acil ihtiyaç içindeki bölgelere serbestçe girip çıkmasını "akla aykırı bir durum" diye niteledi.
<< Önceki Haber Ülkede açlığın geldiği boyut tüyler ürpertiyor! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER