Fatih Üniversitesi 2013 Mezuniyet Töreni coşkuyla yapıldı

Fatih Üniversitesi 2013 Mezuniyet Töreni Sinan Erdem Spor Salonunda yapıldı.

Fatih Üniversitesi'nin gurur gecesi

Bu yıl 14. dönem mezunlarını veren Fatih Üniversitesi görkemli bir törenle öğrencilerini uğurladı. Kuruluşundan bu yana 20 bine yakın mezun veren Fatih Üniversitesi, bir dünya üniversitesi olmanın gururunu yaşadı. Törene 25 farklı ülkeden 80’den fazla üniversite rektörüyle birlikte yabancı misafir de katıldı.

Mezuniyet töreni Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün mesajının okunması ile başladı. Gül mesajında tüm ve öğrencileri tebrik ederken, 'Geleceğin liderleri olarak daima büyük düşünün, kendinize güveninizi, inancınızı ve heyecanınızı kaybetmeyin. İdeallerinizden vazgeçmeyin. Şunu unutmamalısınız ki sizler potansiyelinizle, aileniz, ülkemiz ve tüm dünya için umut ışığısınız' ifadelerini kullandı.

Mezuniyet töreninde konuşma yapan Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, bu yıl mezun olan 2500 öğrencinin Türkiye'nin önemli birer bilim insanı, mühendisi, eğitimcisi ve iş adamı olacağından emin olduğunu belirterek, 'Bugün hem Türkiye hem de dünya bilimine ve barışına hizmet ediyoruz. 109 ülkeden 15.000 öğrencisi olan bir Dünya Üniversitesiyiz. Dünya Üniversitesi’nden mezun olan tüm öğrencilerimizi canı gönülden kutluyor, hayata atıldıkları bugünden itibaren hepsine başarılar diliyorum' dedi.

Konuşmanın ardından ödül törenine geçildi. Fakültelerini dereceyle bitiren öğrenciler başarı belgelerini Zambia Eğitim Bakanı John Phiri’nin elinden aldı.

Medya dünyasının başarılı ismi Melih Gümüşbıçak’ın sunduğu törende, Türkçe Olimpiyatları performans grupları sahnede unutulmaz anlar yaşattı. Özelikle Bosna Hersek’ten gelen grup, genç yaşta yitirdiğimiz sanatçı Kazım Koyuncu’nun 'İşte Gidiyorum' şarkısını yorumlarken izleyicilerden büyük alkış aldı

Törende duygusal anlar da yaşandı. 4 yıl boyunca engelli kızını her gün okula getiren fedakar anne Elif Öner’i üniversite yönetimi vefa ödülüyle onurlandırdı. Öner ödülünü MIT ve Harvard Üniversilerinin dünyaca ünlü profesörü Prof. Dr. Nelson Yuan-Sheng Kiang’ın elinden alırken sadece 'teşekkürler' diyebildi.

Tüm öğrencilerin mezuniyet belgelerinin almasının ardından kep atma törenine geçildi ve muhteşem bir tören ile birlikte öğrenciler keplerini atarak mezuniyetin tadını çıkardı.
<< Önceki Haber Fatih Üniversitesi 2013 Mezuniyet Töreni coşkuyla yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER