Başbakan Erdoğan: Tutturmuşlar bir AVM!

Başbakan Erdoğan: Geçmişte hükümetleri tehdit etmek, hizaya getirmek gibi tuzakları şu an tekrar yaşıyoruz.

Başbakan Erdoğan: Tutturmuşlar bir AVM!

Başbakan Erdoğan, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara ilişkin bir açıklama daha yaptı. Erdoğan'ın sözleri şöyle; - Geçmişte hükümetleri tehdit etmek, hizaya getirmek, bir kaos ortamı oluşturarak demokrasi dışı müdahalelere zemin hazırlamak için tertip edilen tuzakların benzerini tekrar yaşıyoruz. Sandıktan başarı sağlayamayan ve başarı sağlayamayacağını bilen, son dönemde sık sık direniş çağrısı yapan ana muhalefet partisinin ve onun yanında olanların bu eylemleri kışkırttığını görüyoruz. - Protestoysa protestoyu yaptınız, legal illegal. Meseleniz sizin ağaç dikmek midir? Bize ağaç katliamı yapıyormuş diye hava atıyorlar. Bakınız bir şey söyleyeceğim. Belediye başkanlığım döneminde Kilyos Zekeriyaköy’de üniversite yapmak adına on binlerce 10 yaş grubu üzerinde ağaçlar söktüler. Ben onlarla çok büyük bir mücadele verdim. O zaman ben yanımda bu çevrecilerin hiçbirini bulamadım. Ana muhalefetin hiçbirini bulamadım. Tutturmuşlar bir AVM. Bizim burada kast ettiğimiz uluslararası çapta bir AVM’yi zaten buraya yapamazsınız. Biz Gezi Parkı ortadan kalsın iddiasında değiliz. Aslına uygun olarak Topçu Kışlası'nı yapmak istiyoruz. Biz bunu yaparken yeşili muhafaza edecek şekilde yapacağız. Atatürk Kültür Merkezi'nin yerine de dev bir opera ve kültür merkezi yapmak istiyoruz. Burada kesinleşmiş bir alışveriş merkezi projesi söz konusu değil.
- Dert başka. Türkiye sağlıklı bir geleceğe yürüyor. 3 bin 500 dolardan 10 bin 500 dolara yükselen bir kişi başına milli gelir var. Bu gidişi istemeyenler bu tür çılgınlıkların içine giriyorlar. Kendilerine göre yakıyorlar, yıkıyorlar. Beşiktaş’ta, Taksim meydanında buraların kilit taşlarını sökerek esnafın camlarını kırıyorlar. Bu mu demokrasi?
- Tayyip Erdoğan diktatörmüş. Yani bu millete hizmetkar olan insana diktatör yakıştırmasını yapıyorlar, buna ben diyecek bir şey bulamıyorum. Benim 81 vilayette 76 milyon vatandaşıma hizmet etmekten başka bugüne kadar hiçbir derdim olmamıştır. - Taksim'i yayalaştırma projesini yapıyoruz ve yapacağız. 1780 yılında orada yapılmış olan Topçu Kışlası'nı CHP yıkarak stada çevirmiştir. Biz o tarihi kışlayı yapacağız. Biz bir kaç tane çapulcunun meydana gelip insanımızı tahrik etmesine papuç bırakmayız. - Milletin camını çerçevesini indirenler ne adına indiriyor? Bunun hak mücadelesiyle bir alakası var mı? Kim ödeyecek onların parasını? Onları mı? Gene kalkacağız oranın camını çerçevesini bu devlet yapacak. Bunların meşrebinde bu var.  - Taksim'de 3 projeyi iç içe yapıyoruz. Orada tarih var kültür var. Trafik yer altına alınmak suretiyle vatandaşımız gelip gezecek. AKM yıkılıp opera binası yapılacak. Cami de yapacağız. Bunun iznini CHP'nin genel başkanından ya da birkaç tane çapulcudan alacak değiliz.
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan: Tutturmuşlar bir AVM! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER