İmam hatiplilere büyük darbe

İmam Hatipliler, dershaneler kapatılırsa istedikleri okulu nasıl kazanacaklar?..

Dershanelerin kapatılması İmam hatipliler için darbe

  • İmam Hatip Liseleri'nde okuyan öğrencilerde ve velilerde ciddi bir tedirginlik var... 
  • Mesleki dersler müfredatlarında büyük yer tutuyor. 
  • Üniversite sınavına hazırlanırlarken eksikliklerini dershaneler vesilesiyle kapatıyorlardı. 
  • Bu imkan yasa zoruyla ellerinden alınacak. 
Bu bir itiraf... Skandal taslağı hazırlayan ekibin başındaki müsteşar Yusuf Tekin bu itirafı geçtiğimiz gün yaptı. İmam Hatip Liselerinde yaşanan sıkıntıyı böyle özetledi.

Yusuf Tekin: "Açtığımız imam hatip liselerine öğretmen bulamıyoruz."

Dershaneler kapatılırsa en büyük darbeyi imam hatip liselerinde okuyan öğrenciler alacak. Son toplantılardan birinde, dershanecilerden biri söz aldı. Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük'e seslendi:

"Ben kendi kızımı götürdüm İmam Hatip'e verdim. Yusuf abi ilk bir ay öğretmen gelmedi. Sonra öğretmen geldi. Vekil öğretmenmiş üç ay sonra öğrendik. Üç ay sonra vekil öğretmen gitti. Asil öğretmenler geldi."

O bir dershane yetkilisiydi. Ama aynı zamanda bir veliydi. Önce içini döktü. 

Öğrenci Velisi: "Siyer dersini Kur'an-ı Kerim dersini kim koydu. Hükümetimiz koydu. Fakat bir yıl boyunca İmam Hatip ortaokuluna bu kitaplar gelmedi."

Öğrenci Velisi 2: "Vekil öğretmenle iş yapıyorsunuz. İstanbul'un göbeğinde iş yapıyorsunuz. İnandığınız değerler için ders koyuyorsunuz. Kitabını gönderemiyorsunuz. İnsanlar evlatlarına takviye aldırmak istiyor, kapatacağız diyorsunuz. Bu dayatma değil de nedir? " 

İstanbul'da bile sınıflar kalabalık. Öğrenciler 60-70 kişilik sınıflarda ders görüyor. Bu ortamda bırakın üniversiteyi kazanacak kadar ders görmeyi oturacak yer bulmak bile zor. 

Öğrenci Velisi 3:  "Benim kızım şu anda 70 kişiye varan bir sınıfta eğitim görüyor. Hatta ben de kızımı İmam Hatip'e verdim birinci sınıfa bu sene. Ümraniye İmam Hatip orta kısmına. İki ay gitti okula devam etti. Orada kitaplar gelmedi. Sınıf 60 kişiye varan bir mevcut."

Eğitimci Şahin Korkmaz diyor ki, "İmam Hatip'te yeterli fen ve matematik dersleri yok. Bu okullardaki öğrenciler hukuk ve tıbba gitmek isterlerse bunu nasıl yapacaklar?"

Korkmaz: "Kamuoyu tam bilgilendirilmiyor. İmam Hatip'te yeterli fen ve matematik dersleri yeterli sayıda değil. İmam Hatip'e giden bir öğrenci nasıl hukuk fakültesini kazanacak? Nasıl Tıp Fakültesi'ni kazanacak? Nasıl mühendis olacak? 

<< Önceki Haber İmam hatiplilere büyük darbe Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER