ÖSYM üniversite tercih işlemleri süresi ne zaman sona erecek?

LYS üniversite tercih işlemlerinde son gün yarın! Tercih işlemleri için tıklayınız...

ÖSYM üniversite tercih işlemleri süresi ne zaman sona erecek?


Tercih süresi uzatılmayacak.

Adaylar tercihlerini, kılavuzda yer alan kurallara göre, https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacak. İşlemler, 17 Temmuz saat 23.59'da sona erecek.  Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak. ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler, işleme alınacak. 

Tercih işleminin ekrandaki uyarılara göre sonlandırılması gerekiyor.  Adayların tercihlerinin ÖSYM’ye ulaştığından emin olmaları için ekranda "2014-ÖSYS Tercihleriniz ………..' tarihinde başarı ile ÖSYM'ye bildirilmiştir" ifadesini görmeleri gerekiyor.

Adaylar, tercih işlemini tamamladıktan sonra tercih süresi içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih bilgile
rini mutlaka kontrol etmesi ve yazıcıdan tercih listesinin bir dökümünü edinerek saklaması gerekiyor. Adaylar, tercih bildirim işlemini tamamladıktan sonra  tercih süresi içerisinde yine aynı adresi kullanarak tercihlerinde değişiklik yapabilecek.


<< Önceki Haber ÖSYM üniversite tercih işlemleri süresi ne zaman sona erecek? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER