Türk okulları zincirine bir halka daha

Kırgızistan’da faaliyet gösteren Sebat Eğitim Müesseseleri tarafından başkent Bişkek’te inşa edilen Seytek İlköğretim Okulu, bugün düzenlenen görkemli bir törenle açıldı.

Türk okulları zincirine bir halka daha

Kırgızistan Başbakan Yardımcısı Kamila Taliyeva tarafından kurdelesi kesilen okul, modern binası ile göz doldurdu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a eşlik eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da davetli olduğu okulun açılış töreni renkli görüntülere sahne oldu. Arınç’ın yoğun programından dolayı törene katılamadığı öğrenildi. 

Minik öğrencilerin açılış töreninde sergiledikleri halk oyunları performansı büyük alkış aldı. 

Günümüzde öğrencilerin en çok ahlak sorunu yaşadıklarını dile getiren Taliyeva, “ Bu okullarda eğitim gören öğrenciler, gerçekten çok iyi terbiye alıyorlar. Bu kurumlardan mezun olan öğrencilerin hiçbir olumsuz yanlarını görmedik ve duymak” ifadesini kullandı. 

Taliyeva, Sebat Eğitim Müesseseleri Başkanı Orhan İnandı’ya Kırgız milli elbisesini giydirerek ülkesindeki eğitime verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. 

Okulun açılış töreninde söz alan Orhan İnandı, insan eğitmenin önemine dikkat çekti. İnandı Türkiye müteşebbisleri tarafından bu ülkede açılan okullarda birkaç yabancı dilin öğretildiğini hatırlatarak ” Bil dil bir insan, iki dil iki insan “ sözünü hatırlattı. 

Kırgızistan’daki Sebat Eğitim Müesseseleri bünyesinde 17 okul çok sayıda öğrenci yurdu ve dil merkezleri bulunuyor. 

CİHAN
<< Önceki Haber Türk okulları zincirine bir halka daha Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER