Ekonomi Bakanı Zeybekci: 2016'da Türkiye şahlanacak

Ekonomi Bakanı Zeybekci: 2016'da Türkiye şahlanacak

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 2016 yılında Türkiye'nin şahlanarak, coşkulu bir şekilde büyüyeceğini söyledi. Zeybekci, genel seçimden sonra Denizli'nin Çardak, Bozkurt ve Honaz ilçelerine teşekkür ziyaretinde bulundu.

Çardak'ta gazetecilerin, doların düşmesiyle ilgili sorularını cevaplandıran Bakan Zeybekci, "Bunlar hep öngörüydü. Hepsi de çok önceden söylediğimiz öngörülerdi. Şöyle söyleyeyim, daha doğrusu 2014'ün Ocak'ından itibaren söylediğimiz. Endişeye gerek yok, müdahaleye gerek yok. Piyasa kendi dengelerini bulacak, çünkü Türkiyemiz'i biliyoruz, Türkiyemiz'in değerlerini biliyoruz, Türkiyemiz'in gücünü biliyoruz. Türkiye'de sanayiyi, üretimi, ihracatı, dış ticareti, onun hepsini biliyoruz, endişeye gerek yok diye. Bugün geldiğimiz nokta da beklediğimiz noktalar. Geçtiğimiz hafta da söylediğimiz, yani seçimlerden önceki iki hafta boyunca söylediğimiz, 1 Kasım'dan itibaren Merkez Bankası'nın da rezervlerini arttırmayla ilgili de bir fırsat olacak diye bir söz söylemiştik, umarım anlaşılmıştır." dedi.

Aralık ayından itibaren, 2016 yılında Türkiye'de ertelenen ekonomik göstergelerin düzeleceğini ifade eden Zeybekci, "Her şeyin gerek iç ticarette, gerek dış ticarette, gerekse bütün finans piyasalarında, gerekse bütün üretimde, gerek yatırımda, büyümede, bütün bu alanlarda ertelenen her şeyin devreye girdiği, yaklaşık olarak bir buçuk yıla yaklaşan bu sürede biraz böyle duran, durmaya başlayan, durgunlaşan, o tıkanıklık yapan bir sistemin patlayarak açıldığı bir dönem yaşayacağız. Ben 2016'nın tekrar Türkiye'nin coşkulu büyüme, ihracatın yeniden şahlanarak arttığı, Türkiye'de bütün dengelerin pozitife doğru tekrar evrildiği, Türkiye'nin 2002 3 Kasım ile başladığı o coşkulu dönemi, 2015 1 Kasım ile tekrar başlayacak inşallah diyorum." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Ekonomi Bakanı Zeybekci: 2016'da Türkiye şahlanacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER