Herkes Türkiye'yi soruyor

ABD’de temaslarda bulunan TÜSİAD?Başkanı Muharrem Yılmaz, “Herkes bize, 2000’li yılların yıldız ülkesi Türkiye’ye ne oldu, reform iştahı neden kesildi diye sordu” dedi

Herkes Türkiye'yi soruyor

ABD’de temaslarda bulunan Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Muharrem Yılmaz, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın konuşmasını “Türkiye’de hukukun üstünlüğünün tesis edilmesi, yargı bağımsızlığı bakımından eksikliğin giderilmesi bakımından tespitler” olarak değerlendirdiklerini ifade etti. Yılmaz, “İş ve yatırım ortamının birinci gereği hukuk devleti, hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığı. Ben de Türkiye’de her fırsatta bunları dile getiriyorum. Bunları inşallah çözeriz” ifadelerini kullandı.
 
Türkiye’nin ABD’deki imajının önceki ziyaretlerine nazaran değiştiğini belirten Yılmaz, herkesin kendilerine “2000’li yılların yıldız ülkesi Türkiye’ye ne oldu?” diye sorup görüşlerini almak istediklerini aktardı. Yılmaz, finans kaynaklarının azaldığı bu dönemde reformları geciktirmenin en büyük tehlike olduğunu söyledi. 
<< Önceki Haber Herkes Türkiye'yi soruyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER