Merkez Bankası'nda şok gelişme

Ekonomi çevrelerini endişelendiren olay.

Merkez Bankası'nda şok gelişme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ağır bir dille eleştirdiği Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı şok karar aldı. Dün akşam saatlerinde “istifa ” edeceği söylentisi yayılan MB Başkanı Başçı’nın bugün ne yapacağı merak ediliyordu.

PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ SUNACAKTI

Ankarareview'den Ömer Şahin'İn haberine göre Erdem Başçı, bugün mesaiye gelmedi. Oysa bugün Merkez Bankası’nda Banka Meclisi toplantısı vardı. Çok önemli olan bu toplantıda birimler performans değerlendirmelerini sunacaktı.

İLK KEZ BİR TOPLANTIYA KATILMIYOR

Bugüne kadar bütün toplantılara başkanlık etmiş olan Başçı’nın gelmemesi Banka çalışanları arasında da şok etkisi yaptı. Erdem Başçı gelmediği gibi vekaleti de en genç yönetici konumunda olan Murat Çetinkaya’ya bıraktı.

EVİNDE DİNLENİYOR YARIN DA MESAİYE GELMEYECEK

1976 doğumlu olan Çetinkaya’nın adı Saray ve hükümet çevrelerinde potansiyel Merkez Bankası Başkanı adı olarak geçiyor. Erdem Başçı’nın daha önce yurt içinde olduğu hiçbir dönem vekalet bırakmadığı biliniyor. Erdem Başçı’nın evinde dinlendiği yarın da mesaiye gelmeyeceği konuşuluyor.

TCMB SÖZCÜSÜ AÇIKLAMA YAPTI

Merkez Bankası Sözcüsü: "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, bugün sağlık kontrolü yaptırdı. Önemli bir sağlık problemi bulunmamaktadır.

'YARIN GÖREVİNİN BAŞINDA'

Merkez Bankası Sözcüsü ise Başçı'nın toplantıya gelmemesiyle ilgili olarak, "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, bugün sağlık kontrolü yaptırdı. Önemli bir sağlık problemi bulunmamaktadır. Yarın öğleden sonra görevinin başında olacaktır" açıklamasını yaptı.
<< Önceki Haber Merkez Bankası'nda şok gelişme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER