Türkiye'yi rahatlatan açıklama

Son günlerde yapılan olumsuz değerlendirmelere karşın Gazprom'dan Türkiye ile ilgili açıklama geldi.

Türkiye'yi rahatlatan açıklama

Gazprom, Türkiye'nin doğalgazında kışın bir kesinti olmayacağı, Mavi Akım boru hattının da güvence sağladığını açıkladı. Gazprom yetkilileri, Ukrayna'nın Neftogaz şirketleri arasında Ukrayna'da bulunan yer altı depolarına yeterli miktarda doğal gaz stoku yapılamadığı için Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan'ın kış aylarında doğalgaz sıkıntısı çekebilecekleri yönündeki değerlendirmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kış aylarında bu ihtilaftan dolayı Türkiye'ye doğal gaz arzında herhangi bir aksama riski olup olmadığı yönündeki soruya karşılık, Gazprom yetkilileri şunları söyledi:

" Gazprom geçerli doğal gaz sözleşmeleri bulunan alıcılarına yönelik doğal gaz akışını hiçbir zaman kesmemiştir. Türkiye söz konusu olduğunda da, diğer tedarikçilerle aksaklıkların yaşandığı kış günlerinde Gazprom her daim devreye girip ilave doğal gaz tedarik etmeye hazır olduğunu göstermiştir. Türkiye’ye güvence sağlayan bir diğer faktör de transit ülkelerin aracılığına başvurmak zorunda kalmaksızın Rusya’dan doğrudan doğal gaz getiren Mavi Akım boru hattıdır. Nitekim bu hat, kışın en soğuk günlerinde Türkiye’deki doğal gaz tüketimini karşılayabilmek üzere tam kapasiteyle kullanılmıştır."

AA

<< Önceki Haber Türkiye'yi rahatlatan açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER