Emekli Orgeneral Iğsız'ın avukatı: Özkök böyle bir ifadesi olmadığını bildirdi


Akademisyenler Bildirisi'ne kızının da imzası bulunması nedeniyle çeşitli eleştirilere maruz kalan emekli Orgeneral Hasan Iğsız'ın avukatı Murat Ergün, bir açıklama yaptı. Ergün, Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök'ün sosyal medya üzerinden Iğsız'ı eleştirdiği haberlerinin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Ergün, "Bugün Gazetesi'ndeki haber gerçeği yansıtmıyor. Hilmi Özkök, müvekkilimi arayıp, kendisinin böyle bir mesaj yazmadığını, bu ifadenin kendisine ait olmadığını, böyle bir söz kullanmadığını söyledi. Üstelik paylaşımın yapıldığı twitter hesabı da Hilmi Özkök'e ait değil." dedi.

Emekli orgeneral Hasan Iğsız'ın, ABD'de akademik kariyer yapan kızının, akademisyenler bildirisine imza atması tartışmalara ve eleştirilere neden olmuştu. Bu tartışmalar yaşanırken, Genelkurmay eski Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök'e ait olduğu iddia edilen twitter hesabından Iğsız'a yönelik, "Türk vatandaşı olmayan bir insanın PKK sevicisi olmasını anlarım ama bir ordu komutanının kızını, onu destekleyen babasını asla anlayamam" sözleri bazı medya organlarında haber yapılmıştı.

Hasan Iğsız'ın avukatı Murat Ergün, Hilmi Özkök'ün, müvekkilini aradığını açıkladı. Ergün, şunları söyledi: "Haberlerin çıkması sonrası Hilmi Özkök, müvekkilimi arıyor. Hasan Iğsız bu twitter mesajını sorduğunda Hilmi Özkök'de, kendisinin böyle bir mesaj yazmadığını, bu ifadenin kendisine ait olmadığını, böyle bir söz kullanmadığını söylemiş. Yani böyle bir söz söylendiği ortalıkta dolaşıyor ama olayın iki tarafı da bunu yalanladığına göre, artık büyütülecek bur durumunun kalmadığını görüyoruz. Zaten müvekkilim de bu konunun kapanması gerektiğini açıklamıştı." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Emekli Orgeneral Iğsız'ın avukatı: Özkök böyle bir... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER