Erdoğan Fransa'yı da boş geçmedi... Rusya'dan alınan S-400'lerin bir benzerini alıyor...

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Fransa ziyareti sırasında , Fransa-İtalya ortaklığı Eurosam, Türkiye’nin savunma sanayi alanında teknoloji üreten Aselsan ve Roketsan şirketleriyle 18 aylık bir ortak sözleşme imzaladıklarını açıkladı. Eurosam, Türkiye’nin geçtiğimiz günlerde Rusya ile anlaşıp 2.5 milyar dolar para verdiği S-400 füzelerinin benzerini üretiyor.

SHABER3.COM

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un davetlisi olarak bu ülkede olan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan resmi törenle karşılandı. İkilinin buluşmasının olduğu gün Reuters, Fransa-İtalya ortaklığı Eurosam, Türkiye’nin savunma sanayi alanında teknoloji üreten Aselsan ve Roketsan şirketleriyle 18 aylık bir ortak sözleşme imzaladıklarını açıkladı. Eurosam, Türkiye’nin geçtiğimiz günlerde Rusya ile anlaşıp 2.5 milyar dolar para verdiği S-400 füzelerinin benzerini üretiyor.

Sözleşme kapsamında Türkiye uzun menzilli hava ve füze savunma sistemlerinin üretimi ve geliştirilmeleri konularında iki ülkeyle ortak çalışmalarda yer alacak.

Sözleşme Fransa’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron arasında gerçekleştirilen görüşmeler esnasında imzalandı.

Ortak çalışmaların Türkiye’nin yerli hava ve füze savunma sistemlerinin gelişimini desteklerken, bir yandan da ihracat olasılığını genişletmesi, Türkiye, Fransa ve İtalya arasındaki işbirliğini de uzun vadede artırması bekleniyor”

Erdoğan daha önceki ABD’ye yaptığı gezisinde fiyatı milyarca dolar tutan uçak, Hırvatistan gezisinde et ve Tunus gezisinde zeytinyağı ithal etmişti. Bu durum eleştirilmişti. Erdoğan’ın yurtdışı ziyaretlerine çıkabilmesi için bunları kullandığı belirtilmişti.

 
<< Önceki Haber Erdoğan Fransa'yı da boş geçmedi... Rusya'dan alınan... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER