Fazıl Say ifade verdi


Ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlar nedeniyle ifade verdi. Atılı suçlamaları reddeden Say, ifadelerinde hakaret olmadığını söyledi.

Anadolu 59. Asliye Ceza Mahkemesi'ne görülen duruşmaya Fazıl Say, müşteki Ali Emre Bukağılı ve taraf avukatları katıldı. Fazıl Say, karşılıklı davaları olan Ali Emre Bukağılı'ya 'hakaret' ettiği gerekçesiyle 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyordu. Önceki 4 duruşmaya gelmediği için hakkında zorla getirme kararı verilen ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, davanın 5. celsesine katılarak savunmasını yaptı.

Daha önce görülen 4 celseye katılmayan Say savunmasında, "Sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabımdan yazmış olduklarım hakkında tarafıma yöneltilen suçlamaları hiçbir şekilde kabul etmiyorum. Twitter'de yazmış olduğum hiçbir yazı, kullandığım hiçbir ifadede hakaret ifadesi yoktur. Müştekiye veya başka bir kimseye hakaret kastım da yoktur. Şikayete konu ifadelerde müştekinin adı dahi geçmemektedir. Müşteki, benim yaşantım. İçinde gündem oluşturmamaktadır. Müşteki, sosyal medya hesaplarımı takip ederek, her fırsatta şahsımı şikayet etmektedir. Kendi görüşüne aykırı her türlü ifadeyi şikayet etmeyi iş edinmiş bir kişidir. Tarafımı her fırsatta şikayet etmek suretiyle, Fazıl Say isminin marka değerini kullanarak, medya ve diğer basın yayın araçları ile kendisini göstermeye çalışmaktadır. Sosyal medya ve diğer basın yayın araçları ile dünya görüşüm ve fikirlerim nedeniyle, çok ağır hakaret ve küfürlere maruz kalmaktayım. Eleştirilerim ve sitemlerim tamamen yaşanan olaylara ilişkindir. Bu eleştiri ve sitemlerim benim Anayasa ile güvence altına alınmış ifade özgürlüğüm kapsamındadır. Yargılaması devam eden dava ile ilgili savcılığa ilk ifade vermeye gittiğimde takipsizlik kararı çıkmıştı. Dolayısıyla ben bugün burada niye olduğumu da anlamış değilim. Hakarete maruz kalan kişi benim. Müştekinin bana açtığı davanın ikinci celsesinde ben orada yokken kendisi hakimden benim Otizm hastası olup olmadığıma dair rapor istemiştir. Böyle bir şey görülmüş değildir. Avukatım da bu davranışı mahkemeye götürmüştür. Kendisi bana niye dava açtı onu da anlamıyorum. Suçlanan benim! Okunan tweette hiçbir küfür, hakaret, iftira yoktur. Beraatimi istiyorum." ifadelerini kullandı.

Müşteki Ali Emre Bukağılı da, "Ben her şeye dava açan biri değilim. Neyin hakaret olup olmadığını biliyorum. Sanık, inançsız, ateist olmasından dolayı bunlar yapılıyormuş gibi bir izlenim oluşturmaya çalışıyor. İnansın veya inanmasın herkes dilediği düşünme hakkında sahiptir. Ancak hakaret etme özgürlüğüne sahip değildir. Sanık, ifade özgürlüğü savunucusu gibi bir görüntü vermeye çalışıyor. Gerçekte kendisine yönelik en ufak eleştiriye bile dava açan birisi aslında kendisidir. Dini değerlere yönelik hakaret içeren paylaşımlar yapınca ben şikayetçi olmuştum. O davada başka şikayetçiler de vardı. Fakat ben o davayı yakın takip ettiğim için husumet duygusuyla bu eylem gerçekleşmiştir. Ben de karşılıklı olarak hakaret edebilirdim ama etmedim. Hukuka başvurarak hukuksal yönden hakkımı aramayı tercih ettim." diye konuştu.

Mahkeme hakimi, Fazıl Say'ın duruşmalardan vareste tutulmasına ve tarafların son savunmalarını yapmalarına karar vererek duruşmayı erteledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Fazıl Say ifade verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER