Gauck: Birlikte AB değerlerini savunacağız


Alman siyasetçiler Brüksel'deki terör saldırıları sonrasi tepkilerini dile getirdiler.

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck Belçika'daki terör saldırıları nedeniyle başsağlığı diledi. Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada Cumhurbaşkanı Gauck, Belçika Kralı'na gönderdiği başsağlığı mesajında Almanya'nın her zaman Belçika'nın yanında olduklarını ifade etti. Gauck son olarak ise AB üyelerinin ortak bir şekilde AB değerlerini savunacağına dikkat çekti.

Başbakanlık Müsteşarı Peter Altmaier yaptığı açıklamada, teröristlerin hiç bir şekilde kazanamayacaklarını ifade etti ve Avrupa değerlerinin nefret ve şiddetten daha güçlü olduğunu vurguladı.

Moskova'da bulunan Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier twitter hesabının siyaha bürüdü.Alman Dışişleri Bakanlığı kriz masası kurdu ve yakınları ve tanıdıkları hakkında bilgi almak isteyenler için bir 030 5000 3000 nolu acil bilgi hattı numarasını paylaştı.

Almanya Federal Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Başbakan Merkel'in terörü kınadığını duyurdu. Merkel Brüksel'deki terör eylemleri aşağılık saldırıla olarak nitelendirdi.

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere Sırbistan ile imzalanan güvenlik işbirliği anlaşması kapsamında Brüksel'deki terör saldırılarını değerlendirdi. Bakan de Maiziere öncelikle yakınlarını kaybeden bütün insanlara başsağlığı diledi. De Maiziere üzüntüsünü dile getirerek olayın tazeliğinde ve hala süren bir araştırmada açıklama yapmayacağını söyledi.

De Maiziere yapılan saldırıların sadece Belçikalıları hedef almadığını söyledi. AB parlamentosu yakınında yapılan saldırıları, bütün AB'nin özgürlüğüne yapılmış saldırılar olarak nitelendirdi. De Maiziere, Brüksel saldırıları sonrası Almanya'nın güvenlik önlemlerini daha da yoğunlaştıracağına ilişkin söylentileri teyit etmeyerek böyle bir şeyi düşünmediklerini söyledi. De Maiziere Alman güvenlik güçlerinin her zaman olduğu gibi görevlerini dikkatli ve başarılı bir şekilde yaptıklarını dile getirdi.

Almanya Federal Eyalet Temsilciler Meclisi Başkanı Stanislaw Tillich yazılı yaptığı açıklamada Brüksel saldırısını özgür ve barış içerisinde yaşamak isteyen herkese karşı yapılmış bir saldırı olarak değerlendirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Gauck: Birlikte AB değerlerini savunacağız Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER