Gazetecinin el kitabı Haber Estetiği'ne fuarda yoğun ilgi


Cihan Haber Ajansı (Cihan) tarafından düzenlenen ve yazılı ve görsel medyada haberciliğin temel standartlarını bir araya getiren 'Haber Estetiği İlkeler- Standartlar' adlı eser kitap fuarında okurlarıyla buluştu.

Cihan Haber Ajansı'nda uzun yıllardan beri uygulana gelen yazılı, görüntülü ve fotoğraflı haberciliğe dair standartlar 'Haber Estetiği İlkeler-Standartlar' adlı çalışmayla kalıcılık kazandı.Gazeteci ve gazeteciliğe meraklı kişilerin her an başvurma ihtiyacı hissedeceği 406 sayfalık kapsamlı çalışmada, fotoğraf ve görüntülü haberciliğin esaslarının yanı sıra, medyada hukuki sorumluluk ve meslek ilkeleri detaylarıyla okuyucuya sunuluyor. Haber, haber-kamera, montaj, fotoğraf gibi birimlerden uzman kişilerin katkıları ile hazırlanan eser gazetecinin görevi, haberin tanımı, haber metninin yazılması, dil bilgisi ve gramer kuralları, cümle kurgusu, haber yazımı, haber çeşitleri, yazım yanlışları, flaş haberleri verme yöntemi, ajans gazeteciliği, röportaj teknikleri, özel haber gibi konular akıcı bir üslupla anlatılıyor.

Aylar süren titiz bir çalışmayla okuyucunun beğenisine sunulan eser, mesleğe önemli katkılarda bulunan isimlerin kitaplarından, köşe yazılarından, çeşitli ortamlarda yaptıkları konuşma ve röportajlardan da istifade edilerek hazırlandı. Üzeri fiyatı 22 lira olan kitap, TÜYAP kitap fuarına özel olarak Kaynak Yayınları standından yüzde 30 indirimli 15 lira 40 kuruştan okuyucuya sunuluyor. Kitap İletişim Fakültesi öğrencilerinin yanı sıra gazeteciliğe meraklı kişiler tarafından ilgiyle inceleniyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Gazetecinin el kitabı Haber Estetiği'ne fuarda yoğun ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER