Gazetenin yazarları, İslam karşıtı reklamdan utanç duyuyor


MÜNİH (CİHAN)- Almanya'nın Passau kentinin yerel gazetesi PNP'de geçen hafta sonu yayınlanan İslam karşıtı reklam hakkındaki tartışmalar büyüyor.

Toplam maliyeti 15 bin Euro olan ve gazetenin hafta sonu tüm nüshalarında yayınlanan reklamın, yayınevi sahibi Tucci-Diekmann ailesinin talimatı ile yayına girdiği ileri sürüldü. Medyada yer alan haberlerde gazetenin genel yayın yönetmeni Ernst Fuchs, reklamla hiçbir alakaları olmadığını ve tüm sorumluluğun reklam bölümünde olduğunu ifade etmişti.

Kamuoyunda yaşanan tartışmaların ardından Süddeutsche Zeitung gazetesine söz konusu gazetenin bir çalışanı tarafından gönderilen bir mektup da şu ifadeye yer verildi: "Toplumsal infial neticesinde, reklamın sanki üst düzey yöneticilerin haberi olmadan yayınlanmış gibi davranılması kamuoyunu aldatmaktır." Mektubu gönderen kişi ayrıca, tüm meslektaşlarının yayınevinin sırf para için yaptığı bu yayından utanç duyduğunu da belirtti. Mektupta, kritik yazı ve reklamların PNP yayınevi sahibi Simone Tucci-Dieckmann'ın kocası ve yayınevi hukukçusu Marco Tucci'ye gösterildiği belirtildi.

Bu şekilde genelde yayınevi sahibinin de olanlardan haberdar olduğu savunuldu. SZ, Perşembe günü görüşlerini almak için bu iki kişiye de ulaşamadığını yazdı. Buna karşın reklamın tüm sorumluluğunu PNP reklam müdürü Mario Seewald'ın üstlendiği gelen haberler arasında. Öte yandan gazeteye, bu reklamdan elde edilen geliri uyum çalışmaları yapan bir kuruma bağışlaması istendi. CİHAN
<< Önceki Haber Gazetenin yazarları, İslam karşıtı reklamdan utanç duyuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER