Genelkurmay Başkanı Akar, İstanbul'daki askeri birlikleri denetledi


Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 4-5 Şubat 2016 tarihlerinde İstanbul'da bulunan askerî birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'ın faaliyetin ilk gününde, Kara Kuvvetleri'nin temel unsuru olan piyade sınıfı personelin eğitim gördüğü Piyade Okulu'nda incelemelerde bulunduğu, eğitim görmekte olan kursiyerler ve birlik personeli ile görüştüğü, kursiyerler tarafından icra edilen meskûn mahalde teröristle mücadele harekâtı tatbikatını izlediği belirtildi.

Orgeneral Akar'ın faaliyetin ikinci gününde, Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı'nda incelemelerde bulunduğu, Deniz Kuvvetleri'nin en seçkin birliklerinden olan, her türlü hava, deniz ve arazi koşullarında özel harekât görevleri icra eden Sualtı Taarruz (SAT) ve Sualtı Savunma (SAS) Komutanlıklarını ziyaret ettiği belirtilerek, "Bu birliklerin teröristle mücadele harekâtında da görev yapan personeli ile görüşmüş, ağır hava şartlarında SAT/SAS personeli tarafından icra edilen tatbikatı Deniz Kuvvetleri Komutanı Ora.Bülent Bostanoğlu, 1'inci Ordu Komutanı Org.Ümit Dündar ve Kuzey Deniz Saha Komutanı Kora. Hasan Şükrü Korlu ile birlikte izlemiştir. Orgeneral Akar, incelemelerin son bölümünde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı İstanbul Tersanesinin Dizayn Proje Ofisinde denetlemelerde bulunmuştur. MİLGEM sınıfı korvetlerin ve proje süreci devam eden diğer milli savaş gemilerinin dizaynının yapıldığı Dizayn Proje Ofisi, dünyada az sayıda ülkede bulunan savaş gemisi dizayn teknolojisine sahiptir." denildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Genelkurmay Başkanı Akar, İstanbul'daki askeri birlikleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER