AKP'den adı yolsuzluğa karışan bakanlarla ilgili sinsi plan!

AKP'nin 4 eski bakanla ilgili verdiği Meclis soruşturma önergesindeki ceza maddelerinin, mahkumiyet olsa dahi, ''Erteleme kapsamında olduğu'' ortaya çıktı

AKP'den adı yolsuzluğa karışan bakanlarla ilgili sinsi plan!

AKP'nin 4 eski bakanla ilgili TBMM'ye sunduğu Meclis soruşturma önergesinde, suç iddialarına ilişkin sıralanan ceza maddelerinin, mahkumiyet olsa dahi, ''Erteleme kapsamında olduğu'' belirlendi.

AKP önergesinde eski Bakanlar hakkında, TCK’nın 255’inci maddesinde yer alan ve 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasını öngören ''Yetkili olmadığı bir iş için yarar sağlama'' ile 257’nci maddesinde yer alan ve 1-3 yıl arasında hapsi öngören '‘Görevi kötüye kullanma'’ suçu sıralandı. Her 2 maddedeki cezaların alt sınırı, ceza ertelemesinin koşulu olan 2 yılın altında kalıyor. 4 eski Bakan bu iki maddeden Yüce Divan'da yargılansa ve mahkumiyet alsa dahi cezaları ertelenebilecek.

Gazeteport'un haberine göre; AKP Isparta milletvekili Sadi Bilgiç ve 85 milletvekilinin imzasıyla verilen önergede, eski bakanlar Muammer Güler, Egemen Bağış, Zafer Çağlayan ile Erdoğan Bayraktar hakkında ''Rüşvet'' iddiasının araştırılması istenmedi. Suç iddiası sadece ''Yetkili olmadığı bir iş için yarar sağlama ve görevi kötüye kullanma'’ ile sınırlı tutuldu.

CHP'nin 4 eski bakanla ilgili Meclis soruşturma isteminde ise, TCK'nın 204-285-283 ve 252'inci maddelerinde yer alan sahte belge düzenlemek, soruşturmanın gizliliğini ihlal, nüfuz suiistimali, suçluyu kayırma, görevi suistimal, birden çok kez rüşvet alma ve Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa muhalefet suçlamaları bulunuyor.
<< Önceki Haber AKP'den adı yolsuzluğa karışan bakanlarla ilgili sinsi plan! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER