AKP'li Talas Belediyesi'nden büyük skandal

Kayseri’nin Talas İlçesi'nde müftülüğün camide düzenlediği etkinliğe katılan AK Partili Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu'nun kürsüden konuşması tepki çekti.

AKP'li Talas Belediyesi'nden büyük skandal

Kayseri’nin merkez Talas İlçesi'ndeki bir camide Müftülük tarafından düzenlenen Muharrem ayı etkinliğinde, Talas Belediye Başkanı AK Partili Mustafa Palancıoğlu’nun, caminin içine kürsü konularak konuşması, CHP’liler tarafından tepkiyle karşılandı. CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, Eğer bu toplantı Allah adına değilse, inancımız, imanımız adına değilse, camide yapılan her türlü toplantı siyasidir dedi.

CHP binasında basın toplantısı düzenleyen CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, merkez Talas İlçesi Bahçelievler Mahallesi Zade Camisi’nde, geçen cuma günü düzenlenen Muharrem ayı etkinliğinde, Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’nun caminin içine kürsü kurularak konuşmasının doğru olmadığını söyledi. Ayan, AKP iktidarında geçen son 12 yılda görüyoruz ki toplumumuz artık mezheplerine göre ayrışmaya başladı. Sanki bunlar ayrışmayı engelliyorlarmış gibi bir tavır içerisindeler ama yaptıkları tamamen ayrışmaya yönelik, icraatları da bunu gösteriyor. Talas’ta mevcut Belediye Başkanı'nın camide herkesi toplayıp masa kurarak, sanki bir toplantı salonu edasıyla, Allah’ın mekanını, inanç, iman ve günahların affedilmesi anlamında orada olunması gerekirken, siyasi olarak AKP’lilerin halkı kandırmaya yönelik mücadelelerini hala orada yapmaya devam etmektedirler dedi.

'CAMİDE SİYASET YAPILDI'
Mustafa Ayan, şunları söyledi: Bana göre eğer bu toplantı Allah adına değilse, inancımız, imanımız adına değilse camide yapılan her türlü toplantı siyasidir. Belediye Başkanının siyasi bir kimliği var, orada işin ne senin Halkı oraya niye topladın Yetmedi mi halkı kandırdığınız Milleti, Allah’la, Kuran’la, Peygamber'le kandırdığınız yetmedi mi bu insanları Onlara Allah, Kitap, sizler de paraları götürmeye devam ediyorsunuz. Bunun adı terbiyesizliktir, bunun adı laik, hukuk devletinin temeline dinamit koymaktır.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un Kayseri ziyaretinde, Camileri kapatıp ahır yapan CHP’den, mescit açan CHP’ye gelindi dediğini hatırlatan Ayan, Yazıklar olsun. Camileri ahır yapan CHP hiçbir zaman olmadı. Bu tamamen emperyalistlerin, tamamen gericilerin, yobazların, Allah’la kendi ceplerini doldurmaya çalışanların bir iftirası ve yalanıdır. CHP Genel Merkez binasında zaten namaz kılınacak bir mekan vardı. Ama biz Allah’a olan inancımız, dinimize olan saygımız nedeniyle bunu bir tabela asarak tescil etmedik. Sayın Bekaroğlu da 'Madem ki var bunu herkes görsün' diyerek oraya bir tabela astı diye konuştu. 

(DHA)

<< Önceki Haber AKP'li Talas Belediyesi'nden büyük skandal Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER