Akşam Gazetesi'nin kaynak gösterdiği isim pes dedirtti!

Balyoz Darbe Planı’nı davasından 16 yıl ceza alan Emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, Akşam gazetesine verdiği röportajda hizmet hareketini karalamak için PKK/KCK Yürütme Konseyi eski Başkanı Murat Karayılan’ın yalanına sarıldı.

Akşam Gazetesi'nin kaynak gösterdiği isim pes dedirtti!

Camilerin bombalanması’, ‘Türk jetlerinin düşürülmesi’ ve AK Parti hükümetini düşürmeye yönelik eylemlerin yer aldığı Balyoz Darbe Planı’nı davasından 16 yıl ceza alan Emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, Akşam gazetesine verdiği röportajda hizmet hareketini karalamak için PKK/KCK Yürütme Konseyi eski Başkanı Murat Karayılan’ın yalanına sarıldı.

2011 yılında Murat Karayılan’ın Hasan Cemal’e verdiği röportajda “Bize gelen bir istihbarata göre, ‘Yakında ‘yeşil Ergenekon’ yerine, Ötüken adında   yeni bir örgütlenme sahnede görülebilir” iddiasında bulunmuştu. Karayılan’ın iddiasında hizmet hareketi hedef alınmış ve devlet içerisindeki yeşil Ergenekon şeklinde konuşmuştu. Bu iddia dün Akşam Gazetesi’nin manşetinden Ahmet Zeki Üçok, tarafından tekrar gündeme getirildi. Ergenekon davası sanıklarından İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile irtibatı olduğu Karargahevleri soruşturmasında ortaya çıkan Üçok’un, PKK’nın dilini ve iddiasını kullanması dikkkat çekici. Ayrıca bugüne kadar geçerdiği tüm soruşturma ve yargılamalarda Ötügen yapılanmasından bahsetmeyen Üçok’un, Akşam’ın yalan haberciliğine sarılarak Kayseri’de millete yönelik kurduğu kumpası tamamlamaya çalışıyor. Sahte Çürük Çetesi soruşturmasından da 9,5 yıl cezaya mahkum olan Üçok, şantaj, dolandırıcılık ve haksız kazanç elde etmekten cezavinde yatıyor.



<< Önceki Haber Akşam Gazetesi'nin kaynak gösterdiği isim pes dedirtti! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER