Bakın dünya dizi ekibine operasyonu nasıl gördü

Medyaya darbe operasyonuyla ilgili uluslararası basından yorumlar gelmeye devam ediyor.

Bakın dünya dizi ekibine operasyonu nasıl gördü

İngiltere'nin Times gazetesi, dün medyaya yapılan baskınları, "Erdoğan muhaliflerinin tasfiyesinde gazeteciler ve pembe dizi ekibi gözaltında" başlığıyla verdi.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre, operasyonun uzun süredir Gülen hareketini destekleyenlere karşı yürütülen kampanyanın ardından geldiği ifade edilen haberde "Bu gözaltılar Batı için yüz kızartıcı oldu. Türkiye NATO üyesi bir ülke ve başta Suriye olmak üzere Orta Doğu'da da kilit rol üstlenen bir aktör." denildi.

AKP'nin iktidara gelmesinden bu yana Türkiye'nin en fazla gazeteciyi hapseden ülke haline geldiği vurgulanan haberde yer alan yorumlardan birisi de Erdoğan'ın 'giderek daha belirgin hale gelen İslami bir anlayışı dayatması'.

Guardian gazetesinin "Demokrasiye karşı 'darbe' suçlamasıyla gözaltına alınanlar arasında gazeteciler de var." başlıklı haberinde "Operasyon Erdoğan'ın Gülen destekçilerine karşı yeni operasyonların haberini vermesinden birkaç gün sonra gerçekleşti." ifadelerine yer verildi.

"Gülen hareketi geçmişte Erdoğan'ın iktidardaki gücünü pekiştirmesine yardımcı olmuş ve Gülen hareketini eleştirenler acımasızca cezalandırılmıştı." denen haberde gazeteci Ahmet Şık'ın operasyona yönelik eleştirilerine de yer verildi.

Independent gazetesinde ise 14 "Gazeteciler ve emniyet mensupları 'terör' operasyonunda gözaltına alındı" başlığıyla verdiği haberde, "Operasyon Erdoğan'ın muhalif medyayı susturma girişimi olarak yorumlandı." ifadesi yer aldı.

CİHAN
<< Önceki Haber Bakın dünya dizi ekibine operasyonu nasıl gördü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER