Bitlis'te katliam gibi olay

Bitlis'te Kaleşnikof silahlarla saldırı düzenlendi. 3 kişi öldü.

Bitlis'te katliam gibi olay

Bitlis'in Güroymak ilçesi Çıtak köyü Kanireş mezrasında aralarında daha önceden husumet bulunan aile üyelerine Kaleşnikof silahlarla yapılan saldırıda ilk bilgilere göre, aynı aileden 3 kişi öldü, bir kişi de ağır yaralandı. Zanlılar ise olayın ardından kayıplara karıştı.

Alınan bilgilere göre; olay bugün öğle saatlerinde Çıtak köyüne bağlı Kanireş mezrasında meydana geldi. Daha önceden de birkaç kez kavga ettikleri öğrenilen ve Taşüstü köyünde ikamet eden Zeynettin, Ümit, Mehmet Kızıltaş ve Abdullah Mercan, Kaleşnikof marka silahları da yanlarına alarak Körman ailesinin ikamet ettiği Kanireş mezrasına gitti. Şahısların otomatik silahlarla Körman Ailesi'ne mensup kişilere kurşun yağdırması sonucu Nayif, Veysi ve Muhsin Körman kardeşler hayatını kaybetti, Zeynep Körman da ağır yaralandı. Zanlılar ise olay yerinden kaçarak izlerini kaybettirdi. Olayın duyulmasının ardından köye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olayda yaralan Zeynep Körman Bitlis Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hayatını kaybeden kardeşlerin cesetleri ise yapılan incelemenin ardından hastane morguna kaldırıldı. Köyde yeni bir gerginliğin yaşanmaması için olay yerine çok sayıda jandarma ekibi gönderildi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı her 2 köyde de gerginlik devam ediyor.

Öte yandan, Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz, olayın ardından incelemelerde bulunmak üzere mezraya gitti. Bitlis Valiliği ise yaptığı yazılı açıklamada, kaçan zanlıların yakalanması için çalışma başlatıldığını duyurdu.
<< Önceki Haber Bitlis'te katliam gibi olay Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER