Cumhurbaşkanı Gül açık açık anlattı!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gezi Parkı protestolarıyla ilgili değerlendirmesinde, "Türkiye'de olup bitenlerle Ortadoğu’da olup bitenler tamamen farklı" dedi

Cumhurbaşkanı Gül açık açık anlattı!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Yönetim Kurulu Başkanı Serpil Timuray ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Türkiye'de yaşananlarla Ortadoğu'da olup bitenleri anlatan Cumhurbaşkanı Gül, "Belki yaşananlarla ilgili sizlerin de belli fikirleri vardır. Ben de yakından izliyorum, yabancı kanalları seyrederseniz kaygılanabilirsiniz. Londra'da yaşayan bunu farklı algılayabilir. 'Türkiye Ortadoğu mu oluyor?' diye sorabilir. Şirketlerinizin merkezlerinden sizlere de bu tür sorular gelebilir. Türkiye'de olup bitenlerle Ortadoğu'da olup bitenler tamamen farklı şeyler." ifadelerini kullandı.

Ortadoğu ülkelerine bakıldığında olup bitenlerin, temel haklar, özgürlükler ve temel meselelerle ilgili tartışmalar olduğunu belirten Gül, "Bunlar, serbest seçimlerin olmadığı, halkın iradesinin yansımadığı, mahkemelerin batı standardında olmadığı ülkeler. Oradaki olaylar çok farklı. Bazı Arap ülkelerinde bunlar olduğunda halka karşı önce silah kullanıldı." diye konuştu.

AA
<< Önceki Haber Cumhurbaşkanı Gül açık açık anlattı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER