Dağa çıkmanın cezası hapis oldu!

Hakkari'de ilginç bir olay yaşandı. Dağa tırmandılar, hapis cezasına çarptırıldılar...

Dağa çıkmanın cezası hapis oldu!

Hakkari'de dağcılık ve doğa sporları alanında faaliyet gösteren "Zirve Dağcılık Kulübü" üyesi 4 dağcı, 2010 yılında 'askeri geçici güvenlik bölgesi' ilan edilen Cilo Dağı'na tırmanınca Yüksekova Sulh Ceza Mahkemesi dağcıları 3'er ay hapis 450'şer lira da para cezasına çarptırdı.

Zirve Dağcılık Hakkari İl Temsilcisi ile Cilo Dağcılık Kulübü Başkanı Hacı Tansu, Ağrı Zirve Dağcılık İl Temsilcisi Nuri Tunç ile dağcılar Abdulkerim Tekçe ve Ömer Özer, 24 Kasım 2010 günü, Cilo Dağı'na tırmandıklarını ve tırmanışı 'faaliyet raporu' olarak Türkiye Dağcılık Federasyonu'na gönderdiklerini ancak buna rağmen TDF'nin şikâyeti üzerine bu cezayı aldıklarını savundu.

Cilo Dağcılık Kulübü Başkanı Hacı Tansu, 2010 yılının kasım ayında 3 arkadaşıyla birlikte Cilo Dağı, Mergan Yaylası'na gitmek istediklerini belirterek, "Burada bir buzul tırmanışı gerçekleştirmek istedik. Faliyetimiz bir günlük olunca ve günlerin kısa olması nedeni ile Cilo'ya çıkmadan tırmanışı sonlandırdık. Ancak bu faaliyetimizi genel merkezimize bildirmemiz gerektiği için faaliyet raporunu yayınladık. Ve ne oldu ise o andan itibaren oldu. Türkiye'nin her yerinden gelen grup ve sanatçıların desteklerini alırken ve hatta Aktivist Sanatçılar Birliği tarafından 'barışa katkı' plaketi verilirken, federasyonun şikayeti üzerine açılan dava ile hakkımda 3 ay hapis ve para cezası verildi. Sözde ülkemiz dağcılığına hizmet eden Dağcılık Federasyonu tam bir dışlama mantığı ile 20 yıldır Cilo Dağı'nı faaliyetine dahil etmedi. Hakkari dağlarının sadece bir kısmı, Askeri Geçici Güvenlik Bölgesi iken, diğer çok sayıda dağ, vadi, yayla açık olduğu halde, 30 yıldır Cilolara hiçbir dağcı getirilmedi. Herhangi bir dağ faaliyeti ya da temel eğitim burada yapılmadı.

DHA
<< Önceki Haber Dağa çıkmanın cezası hapis oldu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER