Deniz Bank'tan Torunlar'a büyük darbe

Asansör faciasında 11 işçinin katledildiği Torunlar İnşaat’ın Ali Sami Yen projesine büyük darbe geldi. İşçi ölümleri nedeniyle Denizbank’ın, 65 milyon dolarlık kiralama anlaşmasını iptal ettiği belirtiliyor.

Deniz Bank'tan Torunlar'a büyük darbe

Üst üste yaşanan iş kazaları nedeniyle gündemden düşmeyen, son olarak da 10 işçinin 32. kattan yere çakılan asansörde hayatını kaybetmesiyle adı çıkan Mecidiyeköy’deki Torun Tower, en önemli müşterisini kaybediyor. Genel merkezini buraya taşımayı planlayan Denizbank’ın, yaşanan gelişmelerin ardından bu kararından vazgeçtiği belirtiliyor.

Arsa ihalesinden, kaçak olarak inşaa edilmesine kadar birçok skandalla anılan Torun Tower’ın, ölümlü iş kazalarının ardından en önemli müşterisi Denizbank’ı kaybettiği dile getiriliyor. İddia ilk olarak Sözcü gazetesinden Saime Başçı tarafından gündeme taşındı. Şubat ayında Denizbank ve Torunlar GYO arasında yapılan bir anlaşma ile banka 8 ayrı merkezdeki çalışmalarını Torun Tower’da tek çatı altında toplayacaktı ancak yaşanan kazanın ardından inşaatın durması ve projedeki kötü imaj bankaya geri adım attırdı. Haberin ardından sözkonusu iddia çok çeşitli platformlarda dile getirildi ve bankadan aksi yönde bir açıklama gelmedi.

Denizbank 65 milyon dolar kira anlaşması imzalamıştı

Denizbankı ile Torunlar GYO arasındaki anlaşma; Denizbank’ın, Zincirlikuyu’da yapımı süren 39 katlı ve 106 bin metrekarelik kapalı alana sahip Torun Tower’ı 10 yıllığına kiralamasını içeriyordu. Torunlar GYO, 2015-2017 yılları arasında Denizbank’tan 65 milyon dolar kira bedeli alacaktı. Ölümlerin ardından ise üst düzey bir Denizbank yetkilisi taşınma kararında değişikliğe gidilmesi üzerinde çalışıldığını belirtti. Ekonomi kulislerinde de, Denizbank’ın atacağı bu yöndeki bir adımın diğer şirketlere örnek olabileceği kaydediliyor.


<< Önceki Haber Deniz Bank'tan Torunlar'a büyük darbe Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER