Diyarbakır'da operasyon: 40 gram esrar yakalandı

Uyuşturucu trafiğinin merkezinde bulunan Diyarbakır'da polis, dün akşam saatlerinde bin polisin katılımıyla hava destekli operasyon düzenledi. 1000 polisin helikopterli operasyonunda bir içimlik esrar ve bir kişi yakalandı

Diyarbakır'da operasyon: 40 gram esrar yakalandı

Narkotik, TEM, Özel Harekat ve Güvenlik Şube ekipleri başta olmak üzere bir çok birimin katıldığı operasyon yaklaşık 3 saat sürdü.  Hava destekli operasyonda dedektif köpekler de kullanıldı. Operasyon sonucunda 40 gram esrar maddesi, 22 tane uyuşturucu hap ile bir tabanca ele geçirildi. 1 kişi gözaltına alındı

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bayram öncesi ‘huzur ve güvenlik’ adıyla il genelinde büyük bir uygulama yaptı. Diyarbakır’ın merkez Sur ve Bağlar ilçesinde yoğunlaşan  operasyona emniyetin bütün birimlerinden oluşan 1000 polis görev aldı. Hava destekli uygulama ve operasyon kapsamında cadde ve sokaklarda kimlik ve üst araması yapıldı. Kahvehane ve internet cafelerde  hassas burun köpeklere arama yapan ekipler, metruk binaları da inceledi.  Diyarbakır Emniyet Müdür Yardımcısı Murat İbrahim Yavuz’un yönettiği operasyona ayrıca Sur, Bağlar ve Yenişehir ilçe emniyet müdürlüklerinin birimleri destek verdi. Operasyonda 22 uyuşturucu hap, 40 gram esrar, 1 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Ayrıca yaralama suçundan aranan bir kişinin yakalandığı açıklandı. 

GEÇEN SENE BU GÜNLERDE REKOR UYUŞTURUCU YAKALANMIŞTI

Geçtiğimiz yıl Eylül-Ekim döneminde yıllarca girilemeyen Diyarbakır’ın çoğu ilçe ve köylerinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında rekor denecek seviyede uyuşturucu yakalanmıştı. Lice ilçesindeki uyuşturucu üretimi yapan imalathanelere yapılan polis ve jandarma ortak operasyonunda 14 Eylül'de 10 ton, 3 Ekim'de ise 23 ton uyuşturucu yakalanmıştı. Bu, bir seferde yakalanan en büyük uyuşturucu olduğu belirtilmiş, kamyonlarla uyuşturucu madde taşınmıştı.  

Diyarbakır'da geçen yıl yakalanan uyuşturucu kamyonlarla taşınmıştı

DİYARBAKIR UYUŞTURUCU TRAFİĞİ AÇISINDAN ÖNEMLİ

Bölgede durum bu iken dün yapılan operasyonda 40 Gram esrar ele geçirildi. 
Diyarbakır, gerek ticareti, gerekse üretimi açısından uyuşturucu trafiği için önemli bir yere sahip. Diyarbakır kırsalında üretilen uyuşturucu, PKK gibi terör örgütlerinin de gelir kapılarından biri. Polis raporlarında liseli gençlerin %40'ının esrar kullandığı belirtilirken şehirde 3-4 liraya esrar gibi maddelere erişimin sağlandığı ifade ediliyor.

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Diyarbakır'da operasyon: 40 gram esrar yakalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER