Diyarbakır'daki PKK'lı heykeli yıkıldı

Lice'de dikilen PKK'lı Mahsum Korkmaz heykeli askerler tarafından yıkıldı.

Diyarbakır'daki PKK'lı heykeli yıkıldı

 Lice Sulh Ceza Mahkemesi, Diyarbakır'ın Lice İlçesi Yolaçtı Köyü'nde PKK mezarlığına dikilen Mahsum Korkmaz heykeline el konulması kararının ardından heykel askerler tarafından yıkıldı.

Diyarbakır Valiliğinin dün yaptığı suç duyurusunun ardından yıkılma kararı alınan PKK’lı Mahsum Korkmaz heykeli güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonla yıkıldı. Yıkım kararı alınmasının ardından heykelin dikildiği Yolçatı köyünde güvenlik güçleri ve heykelin yıkılmasını istemeyen eylemciler karşı karşıya gelmişti. Güvenlik güçleri kontrolü ele aldıktan sonra PKK’lı Mahsum Korkmaz heykeli yıkıldı.
OPERASYON DÜZENLENDİ

Mahkemenin el koyma kararının ardından güvenlik güçleri bu sabah saat 06.00 sıralarında heykeli kaldırmak için bölgeye operasyon düzenledi. Mezarlık ve heykelin bulunduğu bölgede toplanan kalabalık ise heykele el konulmasını önlemek güvenlik güçlerine engel olmak istedi. Güvenlik güçleri ile toplanan kalabalık arasında çıkan olaylarda yaralananlar oldu.

1 KİŞİ HASTANEDE ÖLDÜ


Diyarbakır Lice’de PKK’lı Mahsum Korkmaz’ın heykelinin kaldırılması sırasında yaşanan gerginlikte yaralanan 1 kişinin kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde hayatını kaybettiği bildirildi.

<< Önceki Haber Diyarbakır'daki PKK'lı heykeli yıkıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER