Faruk Çelik topu Enerji Bakanlığı'na attı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, maden ocaklarının, ruhsat ve işleyiş olarak tamamen Enerji Bakanlığı’na bağlı olduğunu belirterek, sorumluluğun da Taner Yıldız’da olduğunu belirtti.

Faruk Çelik topu Enerji Bakanlığı'na attı

  • Faruk Çelik maden ocaklarıyla ilgili sorumluluğun Enerji Bakanlığı'nda olduğunu ifade etti
  • Çelik: ''Madenlerde bakanlığımızın görevi teftişle sınırlı. Ocak, ruhsat ve işleyiş tamamen Enerji Bakanlığı’na bağlı''

Soma’da 301 maden işçisinin hayatını kaybetmesine neden olan facianın ardından sorumluların kim olduğu sorusu herkesin akıllarını kurcalıyor.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik konuyla ilgili Cumhuriyet gazetesine konuştu

"ALEYHİMDE KAMPANYA VAR"

Bakan Çelik gazetenin Ankara temsilcisi Utku Çakırözer'e yaptığı açıklamada ''Hükümete yakın isimler de artık istifa beklentisini dile getiriyorlar” sözleri üzerine şu değerlendirmeyi yaptı: 

“Evet belli şeyler var, benim de dikkatimi çeken. Bir kampanya yürütülüyor. ‘Biri kötü, biri iyi’ diye. Siyasi sorumluluk varsa bu oturulup konuşulabilir. Kimin ne kadar sorumlu olduğu konuşulabilir. Maden ocakları benimle ilgili değil. Madenler konusunda bizim bakanlığımızın görevi teftiş ile sınırlı. Ocaklar, ruhsatlar ve işleyiş ise tamamen Enerji Bakanlığı’na bağlı.” 

"BU MADENLER KAPATILMALI"

Yaşanan facianın, Türkiye’nin ‘enerji’ meselesinin bir parçası olduğunu belirten Çelik, şunları söyledi: 

“Türkiye’nin enerji sorununu masaya yatırmak lazım. Ben Çalışma Bakanı olarak kömür madenlerinin kapatılması lazım diyorum. Almanya, Fransa kömür madenlerini hep kapatmış. Türkiye’de ise 1848 yılından bu yana üretim yapılıyor. Ve bu kadar kömür ocağının, galerilerin olduğu yerde üretimi devam ettirmek istiyoruz. Ruhsatlandırma da ona göre yapılıyor. Ben bunları aylardır açıkça söylüyorum.” 


<< Önceki Haber Faruk Çelik topu Enerji Bakanlığı'na attı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER