Havuz medyasına soğuk duş

Hükümete yakınlığı ile bilinen havuz medyasının basın etik ve ahlaki değerlerine sığmayan haberine konu olan “Paralel okulda beddua seansı” iddiasının yalan ve iftira olduğu ortaya çıktı.

Havuz medyasına soğuk duş

4 Nisan 2014 tarihinde Sabah ve Takvim gazeteleri, Bahçelievler Safiye Sultan Koleji’ndeki Gonca Yuva’da hizmetli olarak görevli Leyla Çelik isimli şahsın iddialarını sayfalarına fütursuzca taşımıştı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na “Hakaret, mobbing ve özlük haklarının ihlali” gerekçeleriyle suç duyurusunda bulunan Çelik’in iddialarına kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.  

Hizmet Hareketi’ne yönelik mesnetsiz ve ahlaki değerlerle örtüşmeyen kara propaganda yayınların, yalan ve iftira olduğu belgeleniyor. Sabah ve Takvim gazetelerinin, 4 Nisan 2014 tarihinde manşetten yayımladığı “Paralel okulda beddua seansı” başlıklı manşetiyle gerçek dışı taraflı haber yaptığı ortaya çıktı. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden hemen sonra Bahçelievler Safiye Sultan Koleji’nde İŞKUR’un yönlendirmesiyle okulda işe başlayan Leyla Çelik isimli vatandaşın hayal mahsulü ve gerçek dışı iddiaları, havuz medyası tarafından gündeme getirilmişti. 

Haberde 7 yaşındaki çocuklara Başbakan Erdoğan’a yönelik beddua ettirildiği ve CHP’ye oy verilmesi yönünde ikna odalarının kurulduğu yalanı ortaya atılmıştı. Leyla Çelik, CHP’ye oy vermek istememesi nedeniyle okulda mobbing ve hakarete maruz kaldığı iddiasıyla Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunmuştu. İddiaları inceleyen savcılık, okul müdürü Tezcan Yıldırım’ın yerel seçimler öncesinde okul çalışanlarını tek tek odasına çağırarak bir siyasi partiye oy vermeleri yönünde tehdit ettiği iddialarının “soyut iddia” dışında nitelik ve yeterlilik bakımından delil bulunmadığı gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Öte yandan Safiye Sultan Koleji’nin avukatları da, Sabah ve Takvim gazetelerinin yalan taraflı haber yaptığı gerekçesiyle tekzip davası açtı. Tekzip talebini inceleyen Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi; seçime yönelik ikna odalarının kurulduğu, beddua seanslarının yapıldığı, 7 yaşından küçük çocuklara “büyüyünce Başbakan’ın evini yakacağız” sözlerinin ezberletildiği şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığına karar verdi.

Havuz medyasının Leyla Çelik isimli eski bir çalışanın iddiaları üzerinden yaptığı haberlerde, Safiye Sultan Koleji’nde 7 yaşında çocuklara eğitim verilmediği gerçeği es geçilmişti. Haberde adı geçen ‘Gonca Yuva’ isimli etüt merkezinin de Safiye Sultan Koleji ile ilgisinin bulunmadığı, merkezin Bakırköy’de faaliyet gösterdiği ve kapatıldığı ortaya çıkmıştı.

<< Önceki Haber Havuz medyasına soğuk duş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER