Hedef birincilik, seyredince hak vereceksiniz!

Kenya Işık Koleji öğrencilerinin hazırladığı kısa film Avrupa Birliği Türkiye Delagasyonu İnsan Hakları Kısa Video Yarışması'nda finale kaldı.

Hedef birincilik, seyredince hak vereceksiniz!

Kenya Işık Koleji öğrencilerinin hazırladığı kısa film Avrupa Birliği Türkiye Delagasyonu İnsan Hakları Kısa Video yarışmasında finale kalan 10 videonun arasına girmeyi başardı! Sıradaki hedef yarışmayı kazanmak. Kenya Işık Koleji öğrencileri bu konuda sizden destek bekliyor... Youtube hitleri üzerinden değerlendirilecek videoya destek olmak için izlemeniz yeterli.

Hazırladıkları kısa filmde düşünce ve ifade özgürlüğüne değindiklerini belirten Joel Moriasi, Kenya'da geçtiğimiz aylarda gerçekleşen terörist saldırıdan sonra hükumetin çıkardığı bir yasa ile medyanın konuyla ilgili yayın haklarının kısıtlanmasının filme ilham kaynağı olduğunu belirtti.


Şiddete teşvik etmediği ve hakaret içermediği sürece insanların fikirlerini özgürce ifade edebilmesi gerektiğini söyleyen Joel Moriasi hazırladıkları bu kısa video ile insanın en temel haklarından biri olan düşünce ve ifade özgürlüğüne engeller konulmaması gerektiğini göstermek istediklerini ifade etti.


Finalist videoların ne kadar izlendikleri 29 Kasım 2013 saat 17.00'ye (TSİ) kadar YouTube hits aracılığıyla hesaplanacak. İzlenme, beğeni ve paylaşım oranlarına göre belirlenecek ilk üç film İnsan Hakları Online Video Yarışmasının kazananları olacak. Ödüller 10 Aralık 2013 İnsan Hakları Film Günleri açılış töreninde verilecek. Yarışmanın resmi sonuçları 2 Aralık 2013 tarihinde AB Delegasyonu internet sitesinde ( www.avrupa.info.tr  http://www.avrupa.info.tr ) yayınlanacak.

<< Önceki Haber Hedef birincilik, seyredince hak vereceksiniz! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER