Kanlı Türkiye planı son anda engellendi

Türkiye'ye yönelik helikopter misillemesini muhalifler önledi...

Kanlı Türkiye planı son anda engellendi

Reyhanlı’da 52 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştiren THKP-C Acilciler örgütünün Türkiye’ye yönelik ‘helikopter’ misillemesini ÖSO önledi. İdlib’de yakalanan iki kişi, planladıkları silahlı ve bombalı eylemleri itiraf etti. Üzerlerinde ise sahte Türkiye kimlikleri çıktı.

Bugün'ün haberine göre; Suriye’de rejimle birlikte hareket eden THKP-C Acilciler terör örgütü lideri Mihraç Ural’ın Türkiye’nin düşürdüğü helikoptere misilleme için harekete geçtiği öğrenildi. Ural’ın planını Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bozdu.

ÖSO güçleri, 15 Eylül’de sınır ihlali yapan helikopterin Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından düşürülmesinden bir gün sonra İdlib Ceveli Zevi bölgesinde içinde iki kişi bulunan bir arabadan şüphelendi. Araç durduruldu.

Ural’ın talimatıyla Türkiye’de bombalı ve silahlı saldırılar için gönderilen iki terörist kıskıvrak yakalandı. İdlib’de yakalanan iki teröristin THKP-C Acilciler mensubu olduğu belirlendi.

EYLEM İTİRAFI

ÖSO güçlerince sorgulanan iki terörist, örgüt adına Türkiye’ye bombalı ve silahlı eylemler düzenlemek için gitmeye çalıştıklarını itiraf ederek “Mihraç Ural’ın emriyle TSK’nın düşürdüğü, Suriye ordusuna ait helikopterin intikamını almak amacıyla Türkiye’de misilleme eylemleri gerçekleştirecektik.” dedi.

İstihbarat araştırmasında yakalanan iki kişinin Mihraç Ural’ın Suriye’de kurduğu Muvakeme Suriye adlı örgüt içinde faaliyet yürüten militanlar olduğu belirlendi. Özgür Suriye Ordusu, Ural’ın iki militanını kendi kontrolleri altındaki bir bölgede hapse attı.

Sahte TC kimliği taşıyorlar

“İş bulmak için Hatay’dan Suriye’ye geldik” diyen iki kişinin üzerinden K.S. ve M.Ö. adına düzenlenmiş Türkiye kimlikleri çıktı. ÖSO, bilgileri sınırdaki güvenlik güçlerine bildirdi. Yakalananların kimliklere bakılarak Hatay Samandağı nüfusuna kayıtlı olduğu görülmesine rağmen bilgilerin gerçek olmadığı anlaşıldı.

<< Önceki Haber Kanlı Türkiye planı son anda engellendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER