Meteoroloji'den uyarı üzerine uyarı

Meteoroloji yurdun birçok yerinde yarın günü yoğun kar yağışının beklendiğini bildirdi.

Meteoroloji'den uyarı üzerine uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu gece saatlerinden itibaren Marmara'nın batısında  (Çanakkale başta olmak üzere İstanbul , Tekirdağ, Kırklareli, Edirne ve Balıkesir'in kuzey ve batı çevrelerinde) rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden tam fırtına şeklinde (yer yer 100 km üzeri) esmesinin beklendiğini açıkladı.

Perşembe günü gece saatlerinden sonra etkisini yitirmesi beklenen fırtınanın meydana getirebileceği ulaşımda aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi, çatı uçması, kar yağışıyla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

RÜZGAR HIZI SINIFLANDIRMASI

Kuvvetli Rüzgar
10,8 - 17,1 m/sec ~ 22-33 knot ~ 39-61 km/saat
Fırtına
17,2 - 20,7 m/sec ~ 34-40 knot ~ 62-74 km/saat
Kuvvetli Fırtına
20,8 - 24,4 m/sec ~ 41-47 knot ~ 75-88 km/saat
Tam Fırtına
24,5 – 28,4 m/sec ~ 48-55 knot ~ 89-102 km/saat

KAR YOĞUNLUĞU SINIFLANDIRMASI

Hafif Kar 1 – 3 cm
Orta Kuvvette Kar 3 – 10 cm
Kuvvetli Kar 10 – 20 cm
Yoğun Kar 20 cm ve üzeri

METEOROLOJİ'DEN KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yurdun güneybatı kesimlerinde kuvvetli rüzgar uyarısı yapılırken, vatandaşlar soba zehirlenmelerine karşı uyarıldı. Açıklamada, "Bu gece ve yarın (Çarşamba) Isparta, Burdur, Muğla, Antalya, Denizli, Konya ve Karaman çevrelerinde kuvvetli ve yer kısa süreli fırtına şeklinde güneyli rüzgarlar (50-70 km/saat) beklendiğinden başta soba zehirlenmeleri olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi. 

METEOROLOJİ'DEN GÜNEYBATI İLLERİNDE ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun güneybatı kesimlerinde kuvvetli yağış beklendiğini açıkladı. Açıklamada, "Bu gece ve yarın (Çarşamba) Aydın ile Denizle ve Isparta'nın güney ilçelerinde kuvvetli (20-50mm), Antalya'nın doğusu ile Muğla çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (50-100 mm) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadeleri kullanıldı.

DHA
<< Önceki Haber Meteoroloji'den uyarı üzerine uyarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER