O savcıdan gündemi sarsacak iddia

Hatay'da MİT'e ait TIR'ları arayan savcı Özcan Şişman, soruşturma günü ölümden döndüklerini söyledi.

O savcıdan gündemi sarsacak iddia

Hatay’da ihbar üzerine durdurulan ve içinde mühimmat olduğu iddia edilen MİT’e ait TIR’larda arama yapan Özcan Şişman, ölümden döndüklerini söyledi.

Taraf gazetesinin haberine göre, üzerine TIR sürüldüğü ortaya çıktı. Olaylı ilgili olarak Adana Başsavcılığı’na ve HSYK’ya bilgi veren Savcı Şişman, “Büyük bir komployu atlattıklarını” söyledi.

Türk film senaryolarını aratmayacak olay, MİT’e ait TIR’ların arandığı gün yaşandı. TIR’ların aranmasına yönelik uygulama, 1 Ocak Çarşamba günü saat 16:00 sıralarında başladı. Reyhanlı’dan yüklenen bir TIR’da mühimmat ve askerî teçhizat olduğu ihbarını alan Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, özel yetkili savcılığa bilgi verdi. Başsavcılık, olayla ilgilenmesi için Reyhanlı iddianamesini hazırlayan Savcı Özcan Şişman’ı görevlendirdi. Savcı ihbarda belirtilen TIR ve dorse plakalarını jandarmaya bildirerek Adana’dan Reyhanlı’ya doğru yola çıktı.

Savcı Şişman, beraberinde Adana’daki Terörle Mücadale’den koruma ekibi de aldı. Aynı araçta, savcının aracı otobandan Kırıkhan’a doğru yola çıktı. Yol boyunca da, gelişmeler telefonla takip edildi. Bu esnada, Dörtyol mevkiinde otobanda bir TIR’ın, ters yönden savcının aracının bulunduğu yöne manevra yaptığı görüldü. Aynı anda, TIR’ın uzun farlarının da yandığı ve arkasında da başka aracın olduğu görüldü. Olay, aynı gün saat 19:00-20:00 sıralarında gerçekleşti. Savcının içinde yer aldığı araç, büyük bir manevra yaparak, TIR ile şarampol arasında kalan küçük bir bölgeden hızla uzaklaştı.

“ÖLÜMDEN DÖNDÜK”

Savcı Özcan Şişman, söz konusu olayı doğruladı. Koruma polislerinin bir gün sonra uyarısı üzerine konuyla ilgili değerlendirme yapma imkanı bulduklarını ifade eden Şişman, “Olay basit bir kaza da olabilir. Ancak, olayın gerçekleşme şekli, bir TIR’ın otobanda ters yönden makas atması gibi olağan trafik akışına aykırı hareketlerin yaşanması bazı komploları da düşünmemize neden oldu. O gün, ben ve arkadaşlarım ciddi bir ölüm tehlikesi atlattık” dedi.

Şişman, olaydan sonra kendisi ve ailesinin takip aldığına alındığına yönelik iddiaları da doğruladı.
 
<< Önceki Haber O savcıdan gündemi sarsacak iddia Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER