Polisler PKK operasyonunda önemli rol oynamıştı

Eski istihbarat şube müdürünün de aralarında bulunduğu 10 polis gözaltına alındı...

Polisler PKK operasyonunda önemli rol oynamıştı

Antalya'da polise yönelik düzenlenen operasyonda, istihbarat şube müdürlüğünde görevli 13 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında, il emniyet müdür yardımcısı, şube müdürü ve diğer rütbeli personelin bulunduğu öğrenildi.
Operasyonun usulsüz dinleme, evrakta sahtecilik ve kişisel bilgileri kaydetme suçlamasıyla yapıldığı iddia edildi. Gözaltına alınan polislerin, PKK'nın Amanos yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda önemli rol oynadıkları öğrenildi. Antalya Emniyeti Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü tarafından bugün sabah saatlerinde usulsüz dinleme iddiasıyla 5 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Antalya merkezli Şanlıurfa, Diyarbakır, Hatay ve Mersin'de düzenlenen operasyonda rütbeli ve rütbesiz biri bayan 13 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasından Eski Antalya İstihbarat Şube Müdürü şu an İl Emniyet Müdür Yardımcısı olan Yavuz Dölek'le birlikte, 3. sınıf Emniyet Müdürü Bülent Elaldı, 4. sınıf Emniyet Müdürü Gökhan Tayuk, komiserler İsa Yıldırım, Asım Demirel, Rüştü Çetinkasap ve Şenol Oral'ın olduğu öğrenildi.  Gözaltına alınanların bazılarının halan istihbarat şubede görevli olduğu, bazılarının ise başka illere tayin edildiği öğrenildi. Gözaltına alınan polislerden bir kısmı Çallı (Vatan bulvarı) caddesinde bulunan TEM şubeye getirilirken geri kalanlarının ise öğle saatlerinde Antalya'ya getirileceği öğrenildi. Öte yandan, binanın etrafı demir bariyerlerle kapatılırken çevik kuvvet ekiplerinin de güvenlik önlemi aldığı görüldü. Gözaltına alınan polislerinin görüntülerinin ise basın mensupları tarafından alınmasına izin verilmeyeceği öğrenildi. AMANOS'TAKİ PKK'LILARI YAKALAYAN EKİP
Usulsüz dinleme iddiasıyla gözaltına alınan polislerin görevleri boyunca önemli operasyonlara imza attığı ortaya çıktı. Polislerin, 2011 yılında Mersin'in Aydıncık ilçesinde ele geçirilen ve 2010 yılında 6 asker, 4 polisi şehit ettikleri belirlenen PKK’lı 7 teröristin yakalandığı operasyona imza atan ekip olduğu öğrenildi. Ekibin, PKK'lıların yakalanmasına ve takibine yönelik istihbaratını sağladıkları, bu sayede yakalanmalarında önemli rol oynadıkları bildirildi. O dönemde PKK'lılara yönelik düzenlenen operasyon büyük bir başarı olarak lanse edilmişti. Ayrıca, ekibin Antalya'da uyuşturucu madde yakalnmasına da büyük destek verdiği ifade ediliyor. Polislerin, uyuşturucu tacirlerini bizzat takip ettiği KOM ekiplerine destek verdiği gelen bilgiler arasında.
CİHAN
<< Önceki Haber Polisler PKK operasyonunda önemli rol oynamıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER