Samanyolu Yayın Grubu'ndan havuzun uydurma haberine cevap!

Samanyolu Yayın Grubu, Takvim Gazetesi'nin internet sitesindeki iftiralarla dolu masabaşı uydurma haberini yalanladı.

Samanyolu Yayın Grubu'ndan havuzun uydurma haberine cevap!


İşte Samanyolu Yayın Grubu'ndan yapılan açıklama;

24 Şubat 2015 Tarihinde Takvim Gazetesi'nin internet sitesinde kurumumuzu hedef alan  gerçek ile uzaktan yakından ilgisi bulunmayan yayınlara yer verilmiştir. Ağır itham ve iftiralar içeren yayının amacının art niyetli olduğu şüphe götürmeyecek kadar ortadadır.
 
Söz konusu manipülasyon haberde “Süleyman Şah Türbesi'ne düzenlenen Şah Fırat operasyonuyla ilgili şok bir iddia ortaya atıldı. Samanyolu televizyonu çalışanı iki kişinin katil Beşar Esad'a bilgi aktardığı belirtildi...” gibi ifadeler kullanılmış ve ‘Selim’ ile ‘Diyadin’ isimli iki şahıstan söz edilmiştir. Bahsi geçen isimlerin Samanyolu Televizyonu ile uzaktan yakından ilgisi bulunmadığı gibi sözü edilen tarih ve yerde görevli Samanyolu çalışanı da yoktur.
 
Bu yayına yer veren kurumların gazetecilik mesleği adına hiçbir kaygı taşımadıkları çok açık biçimde ortadadır. Uydurulan bir yalanı sayfalarına taşıyarak, kumpas kurup hukuksuz yargılama süreçlerine malzeme taşıma telaşı da artık deşifre olmuştur. İlgili yayın kuruluşu hem meslek adına yüz karası bir duruma düşmüş hem de kirli hesapların bir parçası haline geldiğini tescillemiştir.
 
Bu tür iftiralar karşısında yasal her türlü hakkımızı kullanacağımızı kamuoyuna bildirirken Gazetecilik mesleğini kirli hesaplarına alet edip yalan ve iftiralarla algı operasyonu yapanları da milletimizin vicdanına havale ediyoruz.
 
Kamuoyuna saygı ile durulur...
 
Samanyolu Yayın Grubu   
<< Önceki Haber Samanyolu Yayın Grubu'ndan havuzun uydurma haberine cevap! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER