Sarai Sierra'nın annesinden Laz Ziya'ya şaşırtan mektup!

ABD’li Sarai Sierra’nın ailesi, Türkiye’deki avukatları aracılığıyla katil zanlısına bir mektup gönderdi. Seni bağışlıyoruz ama...

Sarai Sierra'nın annesinden Laz Ziya'ya şaşırtan mektup!

ABD'den fotoğraf çekmek için İstanbul'a gelen Sarai Sierra, 22 Ocak 2013'te kayboldu, yapılan çalışmalar sonucunda Sierra'nın cesedi, 2 Şubat 2013'te Sarayburnu'ndaki surlarda bir dehlizde bulundu.  Polisin günler süren araştırması sonucunda katil zanlısı Ziya Tasalı, 17 Mart 2013'te Hatay'da yakalanıp tutuklandı. Tasalı hakkında "canavarca hisle öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "cinsel saldırı ve nitelikli hırsızlık" suçlarından 5 yıldan 14 yıla kadar hapis cezası istendi.

İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk duruşması 3 Eylül'de görülecek dava öncesi, Sierra'nın annesi Betziada Jimenez ve erkek kardeşi David Jimenez, yazdıkları iki mektubu, ailenin Türkiye'deki Avukatı Ceren Şarman'la paylaştı. Katil zanlısına seslenen David Jimenez, mektubunda şunları yazdı: "Sarai'yi kaybetmek şimdiye dek başıma gelen en büyük sarsıntı. O harika bir kardeş ve hatta daha da iyi bir arkadaştı. Hayatımın geri kalan yılları nasıl geçecek, bilmiyorum. Fakat hayatımın bir daha asla 22 Ocak gecesi gelen telefondan önceki gibi olmayacağını kabullenmek zorundayım. Şiddet dolu bir geçmişin mi var? Yoksa kız kardeşim incittiğin ilk insan mı? Bunu bilmiyorum. Ancak senin için hâla bir umut ve bağışlanma imkanı olduğunu biliyorum. Bu cümleleri yazabilmemin tek nedeni, bizzat benim bol bol bağışlanmış olmamdır.

Anne Jimenez'in mektubu ise şöyle: "Bu mektubun okunmasını arzu etmemin nedeni, kızımız Sarai Sierra'nın ölümünden bu yana ailemizin içinde bulunduğu durumu ifade etmektir. Bu zaman bizler için hiç kolay olmadı, çok gözyaşı döktük ve halen dökmekteyiz. Çok şükür Tanrı, içinden geçtiğimiz bu karanlık zamanda bize güç verdi ve lütuf gösterdi. Rabbimize ve İsa Mesih'e güveniyoruz. O bağışlayıcıdır. Onun merhameti ve ve sevgisi sayesinde sana 'Seni bağışlıyoruz' diyebilmekteyiz. Adalet yerini bulacak ve Sarai’ye karşı işlediğin suçun cezasını çekeceksin. "

'AİLE POLİSE MİNNETTAR'
Mektup hakkında bilgi veren Avukatı Ceren Şarman, ailenin olayı aydınlatan Türk polisine minnettar olduğunu söyledi.
<< Önceki Haber Sarai Sierra'nın annesinden Laz Ziya'ya şaşırtan mektup! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER