Sır TIR'ların sahibi ortaya çıktı! Valilik açıkladı

Adana Gaziantep Otoyolu’nun Ceyhan Gişeleri yakınında TIR'lar jandarma tarafından durdurularak içinde kaçak silahlar olduğu ihbarı üzerine arandı. Valilik, aranan TIR'ların MİT'e ait olduğunu açıkladı.

Aranan TIR sayısı 7'ye yükseldi!

Adana'da kaçak silah ve mühimmat taşıdığı ihbarı alan güvenlik güçleri, otoyolda durdurdukları TIR'larda arama başlattı. Jandarma ekipleri silah ve mühimmat taşıdığı ihbar edilen 3 TIR'ı bugün öğle saatlerinde Tarsus- Adana- Gaziantep (TAG) otoyolunun Ceyhan Gişeleri'nde durdurdu. Çok sayıda jandarma TIR'larda arama başlattı

ADANA VALİLİĞİ: TIR'LAR MİT'İN

Adana Valiliği, kaçak silah ve mühimmat taşıdığı ihbarıyla güvenlik güçlerince otoyolda durdurulup, aranan TIR'ların Milli İstihbarat Teşkilatı'na (MİT) ait olduğunun anlaşıldığını, kontrollerin ardından salıverildiğini açıkladı. Valilik, durdurularak aranan TIR sayısının 3 olduğunu vurguladı.

Adana Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"19 Ocak 2014 günü Adana- Ceyhan istikametinde seyreden 3 araçta Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile yapılan kontrollerde Milli İstihbarat Teşkilatı'nın rutin görevlerini ifa eden personelin bulunduğu anlaşılmıştır. Söz konusu personel gerekli incelemeyi müteakip, rutin görevlerini ifa etmek üzere kontrol noktasından ayrılmışlardır. Kamuoyuna duyurulur."

ŞOFÖRLER GÖZALTINDA

Tarsus- Adana- Gaziantep otoyolundan Ceyhan İlçesi'ne girerken, Sirkeli Gişeleri önünde durdurulan 3 TIR'da arama yapılmadan önce, bir dizi güvenlik önlemine başvuruldu. Jammerler ile sinyal kesme uygulaması yapıldı, patlama ihtimaline karşı önlem alındı.

Brandaları açılan TIR'ların ilk incelemesinin ardından 3 şoför, kelepçelenerek gözaltına alındı. TIR'lar detaylı aramadan geçirilmek üzere otoyol gişelerinden daha güvenli bölgeye götürüldü.

Adana'da daha önce de 1 TIR ve 2 otobüste mühimmat ele geçirilmişti. Hatay'da da bir TIR savcılık kararı ile aranmak istenmiş, ancak MİT'e ait olduğu belirtilerek aranmasına engel olunmuştu. Bu da tartışmalara neden olmuş, TIR'ın aranmasını isteyen savcı başka göreve atanmıştı.

ARANAN TIR SAYISI 7'YE ÇIKTI

Adana'da, yükünde silah ve mühimmat olduğu ihbarı üzerine Tarsus- Adana Gaziantep otoyolu Ceyhan gişeleri yakınlarında 3 TIR'ın durdurulup aranmasıyla başlatılan operasyonda, aranan TIR sayısı 7'ye çıktı.

Ceyhan gişeleri yakınında 3 TIR'a el konulmasından yaklaşık 2 saat sonra bu kez Tarsus- Adana- Gaziantep otoyolunu Adana Havaalanı'na bağlayan Öğretmenler Bulvarı'nda bir TIR daha durdurularak aranmaya başladı.  Bölgede silah yüklü olarak başka TIR'ların da geçiş yapacağı ihbarı üzerine bir çok noktaya kaydırılan operasyonda aranan TIR sayısı 7'ye yükseldi.

"DEVLET SIRRI BUNLARI ÇEKEMEZSİNİZ"

TIR'lardan bazıları otoban üzerinde bekletirken iki TIR Adana'ya doğru yola çıkarıldı. Görüntü almak isteyen gazetecilerle jandarmalar arasında tartışma yaşandı. Bir sivil yetkili, "Devlet sırrı bunları çekemezsiniz." dedi. 

Polis, TIR'ların bulunduğu bölgenin 5 kilometrelik çevresini kordon altına alırken, bu çember içinde kalan DHA, AA ve Başkent TV muhabirlerini gözaltına alındı. Gazetecilerin çektiği fotoğraf ve görüntü kayıtlarının bulunduğu hafıza kartlarını alan polis, daha sonra muhabirleri serbest bıraktı, ancak hafıza kartlarını iade etmedi.

DHA
<< Önceki Haber Sır TIR'ların sahibi ortaya çıktı! Valilik açıkladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER