Skandal gazetecilik! O habere yalanlama geldi!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in dershanelerle ilgili sözleri Sabah Gazetesi'nde resmen çarpıtıldı.

Bendevi Palandöken: 'Sabah Gazetesi'ndeki sözlerim çarpıtıldı'

Palandöken'in dershanelerin kapatılmasına siyasallaştığı için karşı çıktığını söyleyen Sabah Gazetesi bizzat Palandöken tarafından yalanlandı. 

SABAH GAZETESİN'DEN SKANDAL GAZETECİLİK

Millet geleceğine sahip çıkarken Sabah Gazetesi eğitim yuvaları dershanelerin kapatılması için çarpıtma bir habere imza attı. Gazetenin 9. sayfasında iş dünyasının dershanelerin siyasallaşmasından rahatsız olduğu iddia edilerek "Dershaneler kapatılsın" başlığı atıldı. Sayfanın alt bölümlerinde iş dünyasının görüşlerini alan gazete Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in açıklamalarını da resmen çarpıttı. 

YANLIŞ ALGI OLUŞTURMA GAYRETİ 

Palandöken'in "Dershaneler siyasal çalışmalar yapıyor" dediğini öne süren gazete okurda da iş dünyasının dershanelere karşı olduğu algısını uyandırmaya çalıştı. 

PALANDÖKEN'DEN SABAH'A YALANLAMA

Ancak, durum öyle değildi. TESK Genel Başkanı Palandöken sözlerinin yanlış aktarıldığını söyledi.  Samanyolu Haber'e konuşan Palandöken, "Söz konusu bu dershaneler olunca buralarda zaten siyaset olmaz" diyor.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in sözlerinin tamamı;

"Yüzbinlerce bunlar çünkü orada netice itibariyle her birinde ortalama 10 öğretmen istihdam edildiğini düşünürsek rakam ortaya çıkıyor. Tabi o 10 tane öğretmenin en az 3 tane, 4 tane nüfusu ile çarpacaksın. Oradaki idari görevlinin altındaki esnafın lokantanın oradaki restoranın ekonomik durumuna göre kırtasiyecinin yani oradaki herkes nasibini alıyor. Dolayısıyla artık çevrelere değer kazandıran dükkanlar sıfatına giriyor. Dolayısıyla orada giysiden gıda maddesine tüketim mallarına veyahut evlerine gidip gelecekleri durakların dizaynına bile dolmuşçunun taksicinin önemli iş yaptığı yani belediye otobüslerin önemli bir sektör oluşturuyor. Dolayısıyla bunları yüzbinlerce ifade etmek mümkün ve Türkiye'nin her yerinde dershaneyle eğitim eşitliğini birleştirmede önemli bir katkı koyuyor. Biz tabi o zaman iş yapamaz hale geliriz. Düşünün bir caddedeki dükkanların olmadığını o cadde mutlaka sönük olur, cadde hüviyetinden yoksun olur. Düşünün bir mahalle oradaki iş yerinin sayısıyla kendilerinin geçimiyle indeksli dükkan kiraları ödenir. Gerçekten perişan oluruz. Siyaset ile ilgili olmaması lazım gelen, siyasi bir bağlantı gibi kabullenilmemesi gereken bir durum olması lazım. Çünkü genç dimağlar çocukların o yaşta belleklerinde siyasalla ilgisi olmayan dersleriyle ilgilidir. Dolayısıyla algılanmasının yanlış olacağını bu kurumlara böyle bir şaibenin olmasının yanlış olacağını ifade etmeye çalıştım. Herhalde ben yanlış telaffuz ettim veyahut arkadaşlar benim söylemimi yanlış anladılar ama konunun özünde bu kurumlarda siyasallaşılmamasıyla ilgili düşüncemi söylemiştim. Çünkü öyle algılanıyor farklı isimler telaffuz ediliyor dolayısıyla siyasetin buralara girmemesinin lazım geldiğini söyledim. Zaten eğitim kurumlarında da böyle bir durum olması söz konusu değil."

<< Önceki Haber Skandal gazetecilik! O habere yalanlama geldi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER