Soma'daki facianın asıl sebebini açıkladı

Maden Mühendisleri Odası eski başkanı Mehmet Torun, Soma'da yaşanan facianın kamuoyunda bilinenin aksine eski bir kömür damarının yanmasıyla meydana gediğini söyledi.

Maden mühendisleri odası eski başkanından önemli uyarılar

Samanyolu Haber'in sorularını cevaplayan  Mehmet Torun, madendeki yangının trafodan değil eski bir kömür damarının kendiliğinden yanmasıyla meydana geldiğini belirterek, ölümlerin de açığa çıkan karbonmonoksit gazından kaynaklandığını söyledi.

Tünellerin tamamen karbonmonoksit gazıyla dolduğunu belirten Torun, içeride kalan işçiler için umutlu olmadığını belirtti.

İşçilerin taktığı ferdi koruyucu maskelerin uzun süre dayanamayacağını söyleyen Torun, ''Ancak basınçlı hava borularının ucunda bulunabilecek işçilerin küçük de olsa kurtulma şanslarının bulunduğunu'' kaydetti.

Mehmet Torun, kurtarma çalışmalarındaki organizasyon bozukluğu hakkında da önemli eksikliklerie dikkat çekti. Kurtarma  çalışmalarında başıbozukluğun bulunduğunu belirten Torun, yer altını bilmeden iyi niyetle ocağa girenlerin çalışmaları aksattığını, kendilerinin de büyük tehlike atlattıklarını söyledi.

Maden ocağı işletmeciliğinde özelleştirme ve taşeronlaştırmaya da dikkat çeken Torun, hükümeti bu konuda daha duyarlı olmaya davet etti. 

SAMANYOLU HABER


<< Önceki Haber Soma'daki facianın asıl sebebini açıkladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER