Türkiye'ye sürpriz ziyaretin perde arkası

Ankara, PYD lideri Salih Müslim’e üç konuda uyarıda bulundu.

Türkiye'ye sürpriz ziyaretin perde arkası

Önceki akşam Erbil’den İstanbul’a gelen PYD lideri Salih Müslim dün gün boyu MİT ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile görüştü. Türkiye endişe ve önerilerini dile getirirken, Salih Müslim'in de ‘Türkiye ile gerginlik istemediği, daha çok ülkelerindeki yabancı savaşçıların uygulamalarından duyulan rahatsızlıkları' ifade ettiği öğrenildi.Türkiye’den bugün ayrılması beklenen Müslim’in iddia edildiği gibi İmralı’da Öcalan ile görüşmediği de belirtildi.

Bugün'de yer alan habere göre Türkiye’nin Salih Müslim’e ilettiği uyarılar şöyle:

1) Esed rejimiyle işbirliği yapmayın: Türkiye, PYD liderine böyle bir durumda Kürtler ile Araplar arasında çıkacak gerginliğe dikkat çekti. Ayrıca PYD’nin Suriye muhalefeti içinde şüphe bırakmayacak şekilde yer alması da istendi.

 2) Emrivaki yapmayın: PYD liderine ‘emrivaki şekilde, diğer unsurlarla istişare etmeden bir mezhep ya da etnik temelli bir de-facto yapı kurmamaları’ konusunda uyarılarda bulunuldu. Türkiye buradaki temel kaygısının Kürtlerin ya da herhangi bir grubun statü elde etmesi değil, böyle bir yapı kurulursa bütün grupların aynı şeyi yapmaya kalkacağı ve savaşın önüne geçilemeyeceği olduğunu anlattı.

3) Sınır güvenliğine dikkat: Türkiye net bir şekilde “Türkiye’nin güvenliğine zarar verecek şekilde, sınır güvenliğine zarar verecek şekilde faaliyet içinde olunmamalı. Bunu kim yaparsa yapsın-sadece PYD değil Türkiye ona karşı tedbir alır, durum değişmez” mesajını verdi.
<< Önceki Haber Türkiye'ye sürpriz ziyaretin perde arkası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER