Türköne 28 Şubat'ın neden gerçekleştirildiğini açıkladı!

Fatih Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mümtaz’er Türköne, 28 Şubat post-modern darbesinin soygun için yapıldığını ekonominin üçte bir oranında küçüldüğünü söyledi.

Türköne 28 Şubat'ın neden gerçekleştirildiğini açıkladı!

Prof. Dr. Mümtaz’er Türköne, Ankara’da Memurlar Vakfı tarafından düzenlenen 'Darbelerin Kaybettirdikleri' konulu konferansta konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Necip Fazıl Salonu’ndaki konferansta konuşan Prof. Dr. Türköne, darbelerin arka yüzlerini anlattı. 

28 Şubat generali Çevik Bir’in tutuklandığı gün seccade istemesinin anlamlı olduğuna işaret eden Türköne, “Biri geliyor darbe yapıyor, inançlı insanlara dünyayı zindan ediyor. Ötekilerin önü açılıyor, inançlı insanların üzerinde baskı kurmuş gibi algı oluşuyor. Çevik Bir’in tutuklanır, tutuklanmaz seccade istemesi bir şeyin gerçekte böyle olmadığını gösteriyor.” dedi.

Bazı şeyleri anlamak için elle tutulur somut sonuçlara bakmak gerektiğini vurgulayan Türköne, şunları kaydetti: "2000-2001 yılında Türkiye tarihinin en büyük krizi yaşandı. Ne oldu? Biri, 2001 – 2002 krizi ile hepimizin sofrasındaki 3 ekmekten birini, elini uzattı, aldı. Türk ekonomisi 3'te 1 oranında küçüldü. Cebimizdeki para, sahip olduğumuz ekonomik değerler, ailemize yedirdiklerimiz 3'te 1 oranında azaldı. Bu bir hırsızlıktı, bu bir yağmaydı. 28 Şubat darbesi bu soygunu yapmak için gerçekleştirildi." 

Prof. Dr. Mümtaz‘er Türköne’ye konuşmasının sonunda Memurlar Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Nihat Eken bir plaket verdi.

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER