Uygulamaya konulmamasının sebebi ortaya çıktı!

İçişleri eski Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler’in malları üzerine konulan tedbir kararı mahkemeye yapılan itiraz üzerine kaldırıldı. Bu arada Savcı Muammer Akkaş’ın tedbir kararının hiçbir kuruma gönderilmediği için uygulamaya konulmadığı ortaya çıktı.

Uygulamaya konulmamasının sebebi ortaya çıktı!

  • Barış Güler’in malları üzerine konulan tedbir kararı mahkemeye yapılan itiraz üzerine kaldırıldı
  • İkinci soruşturmada ise tedbir kararı hiçbir kuruma gönderilmediği için uygulamaya konulmadı.
  • Savcı Akkaş yaptığı ikinci açıklamada ‘kararlar uygulanmıyor’ demişti
‘Büyük Rüşvet Operasyonu’ kapsamında tutuklanan eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler’in malları üzerine konulan tedbir kararı mahkemeye yapılan itiraz üzerine kaldırıldı. Savcı Muammer Akkaş’ın yürüttüğü soruşturmada gözaltına alınmasına karar verilen 41 kişiden 7’sinin mal varlıklarına tedbir konulmasına ilişkin karar ise hiçbir kuruma gönderilmediği için uygulamaya konulmadı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş yaptığı ikinci yazılı açıklamasında ‘kararlar uygulanmıyor’ demişti.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş’ın yürüttüğü soruşturmada, nöbetçi mahkemenin gözaltına alınmasına karar verdiği 41 kişiden 7’sinin mal varlıklarına tedbir konulmasına ilişkin 25 Aralık 2013 tarihli kararın hiçbir kuruma gönderilmediği için uygulamaya konulmadığı ortaya çıktı. Ayrıca ‘17 Aralık Operasyonu’nda eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler’in malları üzerine konulan tedbir kararı da mahkemeye yapılan itiraz üzerine kaldırıldı. İstanbul 18’inci Sulh Ceza Mahkemesi, ‘Büyük Rüşvet Operasyonu’ndan bir gün önce gözaltına alınacak kişilerin mal varlıklarına tedbir konulmasına karar vermişti. Karar operasyonun yapıldığı gün Türkiye genelindeki tüm bankalar, sanayi odaları, ticaret odaları, tapu daireleri, vergi daireleri, trafik şube müdürlükleri ve noterlere gönderilmişti.

TEDBİR KARARI NASIL UYGULANIR?
Mahkemenin koyduğu tedbir kararı, Türkiye genelindeki tüm bankalar, sanayi odaları, ticaret odaları, tapu daireleri, vergi daireleri, trafik denetleme şube müdürlükleri ve noterlere gönderiliyor. Tedbir alınan kişi ya da kurum, hisseleri, taşınmazları, taşıtları, makine ve ekipmanları, bankacılık yatırımlarını satamıyor ve devredemiyor, hesapları da bloke oluyor. Ayrıca şirketler tasfiyeye sokulamıyor ve kapatılamıyor.     

Savcı da ‘Uygulanmıyor’ demişti
Soruşturmayı yürüten Savcı Muammer Akkaş önceki gün dağıttığı basın açıklamasında, mahkemenin verdiği kararların uygulanmadığını belirterek şöyle demişti: “Bugün hâlâ mahkeme tarafından dosyadaki delillere dayanılarak verilen arama ve gözaltına alma kararlarının infaz edilmemeye devam edildiğini, buna dayalı olarak delillerin karartıldığını ve bazı şüphelilerin kaçmış olabileceğini, adına yargı görevini icra ettiğimiz milletimin yanılmaz vicdanına sunuyorum. Kamuoyunun takdirlerine saygıyla arz olunur.”

 
<< Önceki Haber Uygulamaya konulmamasının sebebi ortaya çıktı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER