Yeni Şafak'ın haberi tamamen yalan çıktı!

Suriye'ye giden MİT TIR'larının Adana'da durdurulup aranmasıyla ilgili başlatılan soruşturma sürerken Yeni Şafak Gazetesi'nde yayınlanan "Zaman'ın muhabirleri baskındaydı" şeklindeki haberin tamamen yalan olduğu ortaya çıktı.

Yeni Şafak'ın haberi tamamen yalan çıktı!

TIR'ların durdurulduğu Ceyhan gişelerinde ilk olarak Sabah Gazetesi ile DHA muhabirlerinin fotoğraf ve görüntü çektiği belirlendi. Zaman Gazetesi muhabiri Ziya İpek ise TIR'lar Adana'ya gelirken bekletildikleri ve gişelerden yaklaşık 25 kilometre uzaktaki Suluca mevkiinde deklanşöre bastı.

Yen Şafak’ın bugün birinci sayfadan duyurdukları haberin tamamen yalan olduğu ortaya çıktı. Haber ilk olarak DHA tarafından saat 12.30 sıralarında servis edildi. Üstelik olay yerine ilk ulaşan DHA, AA ve Kanal B muhabirleri gözaltına alındı. Fotoğraf ve görüntü çektikleri hafıza kartlarına el konuldu ve bir daha da iade edilmedi. Zaman’ın Adana Haber Merkezi'ne bu sırada herhangi bir ihbar gelmedi. Haber son dakika olarak televizyonlara düştükten sonra Zaman muhabiri Ziya İpek, TIR'ların Ceyhan gişelerine gitmek üzere hareket etti. İpek'in Ceyhan'a gideceğini öğrenen başka bir ajansın muhabiri kendisini de alarak gitmelerini istedi. Bunun üzerine Ceyhan'a otobandan giden gazeteci ile diğer muhabir bu sırada yolda jandarmanın TIR'ları Suluca civarında beklettiğini gördü. Muhabir TIR'ları biraz geçtikten sonra inip fotoğraf çekmeye başladı. Bu sırada, jandarma ekipleri Zaman ve yanındaki diğer ajans muhabirine müdahale etti. Otoyolun karşısına geçip görüntü alan muhabirler, yine ikaz edilince otomobile binip Adana'ya doğru hareket etti. Bu arada yolda duran başka bir TIR dikkati çekti, gazeteciler buradan görüntü çektikleri esnada ise kendilerini tanıtmayan iki sivil ve birkaç asker, gazetecilerin otomobilini durdurdu. Çektikleri fotoğraf ve görüntülere el koymak istedi. Kimlikleri kontrol ederken "TIR'larda ne var" diye soran gazetecilere "Devlet sırrı" şeklinde bir ifade kullanıldı. Gözaltına alacaklarını söyleyip otomobilin anahtarını alan ekipler, muhabirlerin gözaltına alınmanın hukuka aykırı olacağını ifade etmesi üzerine anahtarı tekrar verip "Bir daha görüntü çekerseniz gözaltına alırız" diye tehdit edip serbest bıraktı.  Ceyhan gişeleri ile TIR'ların bekletildiği Suluca mevkii arasında 25 kilometrelik bir mesafe bulunuyor. Zaman Gazetesi muhabiri Ceyhan'da durdurulan TIR'ları bu gişeler önünde hiç görüntülemedi. Yeni Şafak'ın kullandığı fotoğraftaki kamera çekimi yapan kişinin ise jandarma olay yeri ekipleri olduğu ortaya çıktı.

Bu arada, Doğan Haber Ajansı'nın ilk haberi geçtiği saat ile Zaman muhabirinin haberi gönderdiği saat arasında 2 saatlik bir süre bulunuyor. Adana'dan servis edilen ilk haber ise DHA'ya ait ve saat 12.30 sıralarında görülüyor. Uzman Jandarma M.S.'nin verdiği ifadede muhabirin sanki TIR'ların üzerinden görüntü çektiği belirtiliyor ancak bu durum hiç yaşanmadı. Jandarma, görüntü aldırmamak için muhabirlere adeta direndi, kartları almakla tehdit etti.ZAMAN
<< Önceki Haber Yeni Şafak'ın haberi tamamen yalan çıktı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER