Yeni haftada hava durumu nasıl olacak?

İşte hava durumuyla ilgili son tahminler

Yeni haftada hava durumu nasıl olacak?

 Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava durumu tahminleri...

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre: Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile zamanla Batı Karadeniz, Sakarya ve Çankırı çevrelerinde görülecek olan yağışların; sabah ve öğle saatlerinde Osmaniye ve İskenderun çevrelerinde kuvvetli sağanak, Hakkari çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yükseklerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. 

HAVA SICAKLIĞI: Karadeniz ile İç Anadolu'da 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.


METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; sabah ve öğle saatlerinde Osmaniye ve İskenderun çevrelerinde kuvvetli sağanak, Hakkari çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yükseklerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara (yerel su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

<< Önceki Haber Yeni haftada hava durumu nasıl olacak? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER